Societat

SOCIETAT

Tossa de Mar rebrà 200 migrants procedents de les Canàries

L’alcalde considera “excessiu” el nombre i lamenta que arribin en “plena temporada” turística, aquest dilluns

Un grup de 200 migrants arribaran aquest dilluns a Tossa de Mar procedents de les Canàries. Són demandants d’asil, tots ells majors d’edat, i s’allotjaran en un hotel del municipi, segons ha publicat SER Catalunya i ha confirmat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) l’alcalde de Tossa, Martí Pujals. El batlle considera “excessiu” el nombre d’homes i dones que arribaran i ha criticat que, a més, ho facin en “plena temporada” turística. “Això mateix a l’octubre no hagués plantejat la problemàtica que planteja ara”, ha dit en declaracions a l’ACN.

També ha assegurat que 200 persones és la mateixa xifra que va acollir l’any passat Blanes, amb “vuit vegades la població de Tossa”. “Si a Blanes en van portar 200, a Tossa n’haurien de dur 40 per ser una mica equitatius”, ha valorat. Segons ha explicat, el govern espanyol els va comunicar l’arribada d’aquest contingent a través d’una trucada del delegat a Catalunya, Carlos Prieto, que els va anunciar que s’allotjarien en un establiment del municipi. La intenció és que hi siguin un mes mentre s’analitza el seu cas i es fan els reagrupaments familiars que correspongui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.