Societat

Controls d’accés al nucli antic per garantir la seguretat durant les Festes del Tura

El dispositiu de seguretat de les Festes del Tura d’Olot, que es celebre entre el 6 i el 10 de setembre, inclou aquest any controls d’accés durant la nit en diferents punts del nucli antic. L’objectiu d’aquesta presència policial, que serà simultània entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal, és la retirada de l’espai públic de qualsevol objecte o substància il·legal.

Aquesta és una de les novetats que s’ha exposat en la reunió del dispositiu de seguretat de la Festa Major d’Olot, en la qual hi han participat, aquest matí, responsables dels Serveis d’Emergència, Sanitaris, Brigada, Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil.

El dos cossos policials treballaran conjuntament per garantir la seguretat i el bon desenvolupament de les activitats programades. En concret, es mobilitzaran una seixantena d’efectius entre els Mossos d’Esquadra –amb agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO)– i la Policia Municipal d’Olot, que patrullaran pel centre de la ciutat i faran un seguiment dels actes.

El dispositiu també reforçarà els controls de trànsit en diferents punts de la ciutat i de les carreteres que hi donen accés. En concret, es faran controls d’alcoholèmia i drogues per garantir la seguretat viària.

Una novetat d’aquest any és que la Policia Municipal incorpora la Unitat Operativa, que donarà seguretat als actes que se celebren a la nit al centre de la ciutat. Estarà formada per un caporal i tres agents que patrullaran en els espais més sensibles del nucli antic en horari nocturn i que s’afegiran a la resta de dispositius habituals de les Festes del Tura.

A més, en cas d’emergència, es pot fer ús de l’APP de seguretat A través de M7 Citizen Security Olot es poden fer trucades i enviar missatges d’emergència geolocalitzats així com notificar incidències a temps real des de qualsevol dispositiu mòbil per connectar i avisar a la Policia Municipal d’Olot amb la màxima rapidesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia