Societat

El servei de socorrisme ha fet més d’un miler d’intervencions aquest estiu

El servei de socorrisme a les platges de Palamós ha fet més d’un miler d’intervencions i assistències durant els mesos centrals d’estiu. Entre els serveis més habituals, destaquen les atencions per picades de medusa o ferides lleus, mentre que la resta d’assistències, i amb un nombre molt menor, se centren en traumatismes, cops de calor o reaccions al·lèrgiques. També s’han registrat dos rescats de banyistes i disset evacuacions amb ambulància. Durant aquests mesos els socorristes han fet una destacada tasca de prevenció entre els usuaris, advertint possibles situacions de risc per evitar accidents. Totes les platges del litoral palamosí disposen de servei de socorrisme: Gran de Palamós, La Fosca, Castell i el Morro del Vedell, amb una dotació global de quinze socorristes, dues embarcacions de suport i un vehicle de coordinació.

Les platges de Palamós han registrat, des de mitjan juny i fins dissabte passat 31 d’agost, un global de 1.113 intervencions i assistències realitzades pels socorristes a usuaris d’aquests espais litorals.

Els serveis que han estat més habituals són els relacionats amb les atencions per picades de medusa o peix aranya, així com per ferides lleus (petits talls o cops) i que en global sumen prop d’un miler. Molt per sota hi ha altres tipus d’assistència com les vinculades a traumatismes o contusions, cops de calor o reaccions al·lèrgiques, que entre totes superen lleument el centenar.

També s’han registrat dos rescats de banyistes i disset evacuacions amb ambulància, les més greus relacionades amb una aturada cardiorespiratòria que es va produir a la platja Gran, i en un altre cas, per un ferit greu a causa d’una caiguda a les roques, a la zona de La Fosca. En ambdós casos i un cop estabilitzats, va ser necessari el seu trasllat a l’hospital Josep Trueta, i Vall d’Hebron, respectivament.

Durant aquests mesos d’estiu els socorristes també han fet una destacada tasca de prevenció entre els usuaris, advertint possibles situacions de risc per evitar accidents. D’aquesta manera s’han dut a terme més de 4.700 accions vinculades a corregir comportaments inadequats dels usuaris, com banyar-se amb bandera vermella (1.141 cops), accedir amb embarcació sense motor dins la zona abalisada (1.846); o bé, advertint a usuari que estan situats o accedeixen a zona perillosa, a causa de corrents o onatge, proximitat a les roques o d’embarcacions (759).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

El govern vaticina fins a dos anys de “distorsions” a Rodalies

barcelona
serveis

Reobre l’accés de Badajoz de l’estació de metro de Glòries després de mesos d’obres

Barcelona

Inicien una campanya informativa sobre la tinença responsable d’animals

LLORET DE MAR

Comencen a fer a Barcelona 96 habitatges cooperatius en cessió d’ús

Barcelona
societat

Impulsen un acte unitari per reivindicar els drets de la gent gran

Barcelona
Societat

Surt de l’UCI la nena ferida a la diada de Sant Fèlix

Valls
societat

La Generalitat espera recaptar prop de 51 milions d’euros per l’impost sobre emissions CO2 del 2023

Barcelona

El servei de socorrisme ha fet més d’un miler d’intervencions aquest estiu

PALAMÓS
Noruega

Apareix morta la suposada balena “espia” russa Hvaldimir

Barcelona