Societat

Societat

Surt de l’UCI la nena ferida a la diada de Sant Fèlix

Segons la Colla Vella dels Xiquets de Valls la seva evolució és “bona i “ràpida”

La nena de la Colla Vella dels Xiquets de Valls que va resultar ferida durant la diada de Sant Fèlix divendres passat a Vilafranca del Penedès està tenint una evolució “molt bona i ràpida”. Segons han informat en un comunicat l’entitat vallenca, la família de la menor i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), ha sortit de l’UCI i ha estat traslladada a planta a l’hospital Sant Joan de Déu, “un senyal clar de la seva notable recuperació”. Segons han confirmat a Efe fonts hospitalàries, està “estable i desperta”. Per a l’entitat vallenca, l’evolució positiva de la nena “ha estat possible gràcies a l’atenció immediata i efectiva dels serveis sanitaris de plaça, així com a l’excel·lent equip i tracte sanitari de l’hospital”. A més, han destacat “la importància cabdal” de l’ús del casc casteller, que en el cas de la caiguda de la Vella “va complir la seva missió de manera efectiva” i va ajudar “a minimitzar les conseqüències de la caiguda i garantint un pronòstic molt més favorable”. A la vegada, la coordinadora de colles i la seva àrea mèdica treballen “per analitzar detalladament l’incident ocorregut” per tal d’entendre millor les circumstàncies de la caiguda, “valorar les mesures de seguretat existents i identificar possibles millores per minimitzar riscos en el futur”.

La menor va ser traslladada en helicòpter d’urgència dissabte a l’hospital Sant Joan de Déu amb un “traumatisme cranioencefàlic greu”. Va caure cap a dos quarts de deus de la tarda mentre la colla feia un 4 de 9.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.