Societat

estat espanyol

Les Canàries emprendran accions legals contra el govern espanyol per la gestió migratòria

L’executiu canari acusa el de Pedro Sánchez d’abandonament

Les Canàries portarà als tribunals el govern espanyol per “inacció” i “deixadesa de les seves funcions” davant la crisi migratòria que pateixen. Així ho ha acordat el govern canari durant la reunió que ha celebrat aquest dilluns i que ja havia avançat el seu president Fernando Clavijo de Coalició Canària. La gota que hauria fet vessar el got haurien estat les “pressions” suposadament exercides pel govern espanyol a les ONG perquè es fessin càrrec dels menors no acompanyats que han arribat a l’illa del Hierro en els darrers dies, segons ha denunciat en roda de premsa el portaveu del govern canari, Alfonso Cabello. “Les Canàries han fet la feina, però el govern d’Espanya ens ha deixat sols”, ha dit Clavijo en un missatge al seu compte X i recollit per la premsa local. Segons el president canari, la situació a les Canàries s’ha tornat insostenible, amb els centres operant a més del 200% de la seva capacitat.

En aquests moments, el govern canari té sota la seva tutela 5.283 menors migrants, una xifra que en els darrers mesos ha anat oscil·lant entre eles 5.000 i els 6.000, tant per les entrades de nous nens i adolescents, com per la sortida dels que es fan majors d’edat i alguns són traslladats a altres territoris. “Actualment, tenim 5.283 menors, 944 més dels que podem acollir”, ha detallat Cabello en declaracions recollides per Efe.

Des del govern espanyol, el ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, ha respost Clavijo, recordant-li que hi va votar en contra de la llei d’estrangeria en el Congrés va ser el seu soci en l’executiu canari, el PP. Per aquest motiu, Torres ha carregat contra Clavijo per estar “protegint el seu soci” mitjançant atacs a l’executiu presidit per Pedro Sánchez, en lloc de sortir en defensa dels interessos de les Canàries. “Li recordo al president Clavijo que qui va votar en contra el 23 de juliol va ser el Partit Popular, per tant, el seu soci a les Canàries. Crec que està intentat protegir el seu soci atacant el govern espanyol quan hauria de sortir en defensa de les Canàries”, ha dit Torres, per tot seguit lamentar la decisió de Clavijo, amb el qual ha dit es comunica “permanentment, gairebé cada dia” per l’arribada de migrants a les illes Canàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Interior investiga dos expedients disciplinaris de la Policia Local de Mataró

mataró

Les llegendes de les Gavarres inspiren la setena edició del Festival Art & Gavarres

GIRONA
estat espanyol

Les Canàries emprendran accions legals contra el govern espanyol

barcelona
Societat

Mor Josep Maria Farré i Sogas, tècnic de l’emissora Sarroca Ràdio

Societat

Mor als 41 anys el fotògraf de Platja d’Aro, Albert Busquets

El dispositiu pels temporers sense sostre a Lleida creix un 20% aquest estiu

Lleida
infraestructures

El govern vaticina fins a dos anys de “distorsions” a Rodalies

barcelona
serveis

Reobre l’accés de Badajoz de l’estació de metro de Glòries després de mesos d’obres

Barcelona

Inicien una campanya informativa sobre la tinença d’animals

LLORET DE MAR