Societat

Denuncien a Fiscalia el compte Figueras Oscura per xantatge i extorsió

L’Ajuntament de Figueres ha denunciat a la Fiscalia el compte d’Instagram Figueras Oscura a qui acusa de “xantatge i extorsió” per part del seu responsable. L’alcalde, Jordi Masquef, assegura en una declaració institucional publicada a les xarxes que la persona que hi ha al darrera d’aquesta compte els ha demanat 20.000 euros per deixar de publicar vídeos d’incidents que es produeixen a la capital de l’Alt Empordà.

“Davant d’aquesta clara voluntat d’extorsió a la meva persona, vull dir-vos que aquest ajuntament no acceptarà cap xantatge”, assenyala Masquef en un missatge a la ciutadania. Es dona la circumstància que des d’aquest compte s’havia convocat una manifestació en contra de l’incivisme a la ciutat per aquest dijous a la tarda, que finalment ha estat desconvocada fa uns moments.

Masquef veu “intolerable” que es “jugui a perjudicar la imatge de la ciutat, per pressionar l’Ajuntament a canvi de diners”. Per tot plegat, l’Ajuntament de Figueres ha denunciat a la Fiscalia els fets per tal que investigui si hi ha algun tipus de delicte. Aquest compte d’Instagram té actualment 31.700 seguidors i es dedica a penjar vídeos de la ciutat on s’hi veuen tot tipus d’incidents.

Jordi Masquef ha reconegut que es produeixen incidents a la ciutat i demana als ciutadans que els hi facin arribar els vídeos o les denúncies a través dels canals habilitats o “sobretot” anant a la Guàrdia Urbana.

“Els que em coneixeu sabeu que no pararem fins a tenir una ciutat més cívica i segura. És el que ens vam comprometre i pel que estem lluitant. Creiem en la llibertat d’expressió però també en la col·laboració. Figueres l’hem de fer entre tots, però ens faríem un flac favor si continuem amb determinades actituds”.

Aquest dijous a dos quarts de set de la tarda s’havia convocat una manifestació “pacífica” davant de l’Ajuntament per part del responsable del compte d’Instagram, en protesta pels incidents a la ciutat. La concentració es feia coincidint amb el ple ordinari del mes de setembre, però fa uns instants s’ha informat a través d’un story d’Instagram que quedava desconvocada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.