Societat

religió

El monjo de Montserrat Ignasi M. Fossa presidirà una congregació amb monestirs a 24 països

La cerimònia litúrgica de Benedicció Abacial serà aquest dissabte a les 10 h a la Basílica de Santa Maria de Montserrat

És llicenciat en medicina i professor de l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona i a l’Escola Teològica de Montserrat

El monjo de Montserrat Ignasi M. Fossas Colet ha estat escollit aquest matí abat president de la Congregació Sublacense Cassinesa OSB, formada per una setantena de monestirs de 24 països. L’elecció es va decidir durant el Capítol General de la Congregació que del 30 d’agost al 7 de setembre estarà reunit a l’abadia de Monsterrat. L’elecció és per un termini de 8 anys, prorrogables, i la seva missió com a superior de la congregació serà “promoure la fraternitat entre els monestirs i la de vetllar per les relacions amb la Santa Seu”. L’Abat President té la seva Cúria al monestir de Sant Ambròs de Roma.

La comunitat benedictina de Montserrat ho ha donat a conèixer en un comunicat on expressen l’”honor” i “joia” pel que significa aquesta elecció. La cerimònia litúrgica de Benedicció Abacial serà aquest dissabte a les 10 h a la Basílica de Santa Maria de Montserrat i serà presidida per l’Abat de Montserrat P. Manel Gasch i Hurios.

El monjo Ignasi M. Fossas i Colet (Aiguafreda, 1960) és llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona (1983). El 1986 va ingressar al monestir, on va fer la professió monàstica simple el 3 de setembre de 1988 i la solemne el 21 de març de 1992. El 30 de novembre de 2002 va ser ordenat sacerdot.

Va començar la formació en teologia a Montserrat, que va completar amb la llicència (1996) i el doctorat en Litúrgia al Pontifici Institut Litúrgic de Roma (2021). Prèviament va obtenir el Diploma en Arxivística per l’Arxiu Secret Vaticà (1995). Des de 1996, el P. Ignasi M. Fossas és professor a l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona i a l’Escola Teològica de Montserrat. Ha estat professor convidat al Pontifici Institut Litúrgic de Roma els anys 2015, 2017 i 2019. El curs 2006-2007 va participar en el Programa d’Alta Direcció d’Empreses (PADE 1-2007) a l’IESE Business School (Barcelona).

Des de l’octubre de 2000 a l’estiu de 2016 ha estat portaveu del monestir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.