Societat

comerç

El comerç del retail torna a créixer el mes d’agost

Els empresaris del sector demanen al govern de Salvador Illa que elimini l’impost de patrimoni

Els establiments adherits a Comertia, l’associació catalana de l’empresa familiar del retail, creixen un 3,3% a l’agost respecte del mateix mes de l’any anterior. Al llarg d’aquest mes d’agost, el 69% de les empreses associades a aquesta patronal han tingut un augment de vendes en valor respecte del mateix mes de l’any anterior. El sector de la restauració és un dels que més ha crescut, un 5,1%. Un estiu bo, doncs, tenint en compte que les vendes durant el mes de juliol ja van créixer un 5,3% en comparació el mes de juliol del 2023. El creixement ha estat constant des de principis d’any.

Segons Comertia, un 37% dels empresaris de retail ha mantingut els marges en el període gener-juliol 2024 respecte gener-juliol 2023, el 26% diu que ha reduït marges i ha augmentat facturació i un 17% ha augmentat marges i ha augmentat facturació. En el tram final de la temporada d’estiu, el 55% dels empresaris de Comertia assegura que ha augmentat el tiquet mig, el 27% l’ha mantingut igual que l’any anterior i només el 18% diu que l’ha disminuït.

Pel que fa a l’ocupació, el 67% dels socis ha mantingut la seva plantilla durant l’agost, el 19% l’h incrementat i el 14% restant l’ha disminuït. De cara al setembre, el 18% dels empresaris té previst augmentar la seva plantilla, alhora que el 62% preveu mantenir-la igual i el 21% preveu reduir-la.

En l’Indicador Comertia, una enquesta que fa i dona a conèixer aquesta patronal del sector cada mes, els empresaris del retail es posicionen sobre diferents qüestions. En aquesta ocasió reclamen al nou govern de la Generalitat que col·labori amb el teixit empresarial en la millora de la competitivitat de les empreses catalanes, eliminant, entre d’altres, l’impost de patrimoni . També demanen la contenció en l’impost de successions i reivindiquen el diàleg social com a infraestructura fonamental per a l’estabilitat i la productivitat de les empreses.

Els empresaris de les empreses familiars de retail també demanen que es faci promoció del consum intern, l’equitat en l’impost de societats entre grans i mitjanes empreses, l’harmonització fiscal entre territoris i a l’ordenació de l’activitat en línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.