Societat

turisme

A punt una tardor plena de congressos a la Fira de Barcelona

Predominaran els mèdics i tecnològics, com l’Smart City

Avui en comença un que reuneix els líders mundials en oftalmologia i la setmana que ve milers de metges vindran a una trobada europea d’oncòlegs

Avui comença al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona l’ESCRS, el 42 congrés de la Societat Europea de Cirurgians Refractius i de Cascades , que durarà fins el dia 10, dimarts que ve. L’ ESCRS, que l’any passat es va fer a Viena i ara s’ha traslladat a la capital catalana, reuneix els líders mundials en oftalmologia per discutir i posar sobre la taula les tendències i el futur de la medicina ocular.

Uns dies després que acabi aquest congrés, el dia 13 en comença un altre, l’ESMO Congress, el congrés anual que de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica i líder mundial d’aquesta especialitat, que ocuparà la quasi totalitat del recinte firal de la Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat, i preveu rebre més de 30.000 professionals d’arreu del món.

La Fira de Barcelona –als recintes de Montjuïc, la Gran Via i el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB)– organitza i acollir més d’un centenar de salons i activitats als seus tres recintes fins a finals d’any, entre ells, el Gastronomic Forum Barcelona, el Saló del Manga, el Saló del Vehicle d’Ocasió, la Fira de Nuvis o el Saló de l’Ocupació.

Però entre els congressos tenen un protagonisme especial hi ha els mèdics i els tecnològics, amb prop de vint esdeveniments i una assistència prevista de més de 100.000 professionals d’alt nivell.

A banda del congrés oftalmològic que ha començat avui i del d’oncologia que es farà la setmana que ve, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) serà seu de l’SRS Annual Meeting, una trobada mundial de la Societat de Recerca de l’Escoliosi i de l’EURETINA Congress, de la Societat Europea d’Especialistes de Retina. D’altra banda, al recinte de Montjuïc es durà a terme l’EBJIS, congrés de la Societat Europea d’Infeccions d’Ossos i Articulacions.

Més esdeveniments de l’àmbit mèdic com seran l’ESMRMB, el congrés científic anual de la Societat Europea de Ressonància Magnètica, que es farà al recinte de Montjuïc, el congrés ESICM Annual Congress de la Societat Europea de Medicina Intensiva, l’EORTC-NCI-AACR Symposium, sobre el tractament del càncer i l’FTP24, congrés internacional de fisioteràpia.

Tecnològics

Pel que fa a la tecnolgoia també hi ha congressos molt importants a destacar, entre els quals l’Smart City Expo World Congress, l a cimera global més gran sobre ciutats intel·ligents que tindrà lloc al novembre al recinte de Gran Via, el Tomorrow.Mobility, el Building World Congress, , el Blue Economy World Congress i el Barcelona Deep Tech Summit.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga,a través d’un comunicat, assenyala que aquest calendari és fruit de “l’aposta de la institució per reforçar i consolidar el seu posicionament com a punt de trobada internacional de sectors essencials i estratègics com són la salut o la tecnologia”. Serrallonga afegeix que “a més, la celebració d’esdeveniments d’altres àmbits com la indústria de l’alimentació, aeronàutica, editorial o gràfica potencien el paper de Fira com a motor econòmic i social del territori”.

En aquest sentit, el calendari firal inclou la celebració aquest octubre de salons tradicionals com ara Graphispag, el saló internacional de la indústria gràfica i la comunicació visual, Liber, la fira internacional del llibre en espanyol; Bizbarcelona, dirigit a pimes i emprenedors o el Saló de l’Ocupació.

Quan acabi el 2024 Fira haurà celebrat més de 270 esdeveniments, entre els quals els més importants, l’ISE, el MWC Barcelona, l’Alimentaria-Hostelco, el Seafood Expo Global, la Barcelona Wine Week, que va ser un èxit rotund, tant, que en la propera edició haurà de doblar espai i ja ha anunciat que ocuparà un pavelló de més al recinte de Montjuïc, el B-Travel, la Barcelona Bridal Fashion Week, l’Hispack i el Construmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.