Societat

societat

L’oposició a la Copa Amèrica es reactiva

Les protestes i l’oposició a la celebració de la Copa Amèrica de Vela al litoral barceloní van retornar ahir i ho van fer amb una convocatòria de banyada que, finalment, no es va poder portar a terme per haver-hi bandera vermella a la platja, però també per algunes mesures de seguretat imposades per les forces policials presents.

De fet, quan va començar l’acte, a la plataforma que queda sobre la platja del Somorrostro, hi havia unes furgones dels Mossos d’Esquadra i a la sorra diversos cotxes de la Guàrdia Urbana. A la platja s’hi van concentrar més de 200 persones per protestar durant una jornada lúdica i festiva que preveia una banyada popular, però que es va convertir en una festa amb classe de zumba, concurs de truites i que va acabar amb una cadena humana al llarg d’un tram de la platja.

Prohibit banyar-se

En un manifest publicat per la plataforma “No a la Copa Amèrica” s’ha defensat la mobilització d’ahir com una acció simbòlica que pretenia visibilitzar el conflicte entre l’ocupació popular de les platges i la privatització d’espais com el Hospitality de la Copa Amèrica: “La Copa Amèrica és una competició elitista que privatitza l’espai públic i ens fa fora de les platges. Si fins i tot hem de demanar perdó i permís per poder posar una tovallola”, va criticar Clara Tur, una de les portaveus del col·lectiu No a la Copa Amèrica.

“Ara resulta que avui no ens podem banyar en aquest espai de la platja per ordres superiors”, va etzibar Tur. “És un exemple més de la privatització absolutament incomprensible de l’espai públic. Tenim una fan zone i un hospitality absolutament buits i molta més gent protestant aquí a la platja”, va continuar la portaveu.

“Al final, hem vist com des de l’Ajuntament s’ha regalat un espai públic per crear un club privat i fer negocis, una llotja del Bernabéu versió Barcelona i de platja”, va afegir Albert València, també portaveu de la plataforma, que aglutina prop de 150 entitats veïnals, culturals i socials de la capital catalana.

Noves mobilitzacions

Els responsables de la plataforma anuncien noves mobilitzacions més reivindicatives i conviden veïns i altres ciutadans a formar-ne part: ”També som aquí per fer una crida. A tots els barcelonins i barcelonines. Als que malauradament han estat expulsades per la gentrificació i ja no viuen a al ciutat. La Copa Amèrica és un despropòsit. Però també una oportunitat per evidenciar que n’estem fartes, que no estem d’acord amb aquest model i que pensem fer-li front. Organitzem-nos i mobilitzem-nos les properes setmanes per fer de la Copa Amèrica la gota que faci vessar el got”, es llegia ahir al manifest, en el que es convocava una gran manifestació contra la celebració de la competició de vela per al proper diumenge 13 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia