Societat

societat

Les pluges deixen petites inundacions i cotxes arrossegats

Les tempestes van descarregar amb força ahir al migdia al Penedès, al Garraf i al litoral i al prelitoral de Barcelona, a les comarques del Barcelonès i el Maresme. Al matí van deixar petites inundacions a Sitges (Garraf) –on es van acumular més de 60 litres per metre quadrat– i diversos cotxes arrossegats per la riera de Ribes. Els vehicles es trobaven a prop del club de golf Terramar, sense més conseqüències i sense persones afectades.

Els Bombers de la Generalitat van rebre una quarantena d’avisos en poc menys de dues hores, 18 dels quals a Sitges. La xarxa de Rodalies de Catalunya també es va veure alterada pels xàfecs intensos i l’R2 Sud i els regionals sud (R12, R13, R14, R15 i R16) van acumular retards de fins a mitja hora.

D’altra banda, l’aeroport de Barcelona-el Prat també es va veure afectat per la tempesta amb una desena de vols amb demora i alguna cancel·lació. “Les fortes precipitacions a l’arc mediterrani obliguen a activar regulacions per seguretat als aeroports de Barcelona-el Prat i Palma. Si voles, consulta abans la teva aerolínia”, va piular Enaire en un missatge a X.

Fins a les 15 h, els registres de precipitació més destacats van ser els 50 litres de Gavà, els 49 litres del PN del Garraf, els 45 litres de Barcelona-el Raval, els 43 litres del Prat de Llobregat i els 40,8 litres de Castelldefels, segons les dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic. A Vilanova i la Geltrú es van acumular 41 litres, 30 dels quals caiguts en només 30 minuts, segons ha detallat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). El telèfon d’emergències 112 va rebre un total de 234 trucades fins a les tres de la tarda, la gran majoria des del Barcelonès (63) i Garraf (51). Les poblacions amb més trucades van ser Barcelona (44) i Sitges (30).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.