Societat

La T-Infant costarà 35 euros l'any

Transport

Per als infants de 202 municipis de tot Catalunya, viatjar en transport públic serà més barat a partir del setembre del 2009. Però no serà de franc, com s’hi havien compromès els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, per exemple. Coincidint amb l’inici del curs vinent, les famílies podran disposar de la targeta T-12 per als menors d’entre 4 i12 anys. Els títols de la T-Infant seran nominals, duran una fotografia inclosa i tindran un cost d’emissió de 35 euros, que caldrà renovar i tornar a pagar anualment. El model servirà per a tot el transport públic de les quatre capitals catalanes.

El consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va acordar ahir crear el nou títol de transport T-12, que serà anual i servirà per viatjar dins d’una sola corona, la que correspongui a la residència de l’infant. La caducitat de la targeta dependrà de la data d’emissió del títol. L’usuari podrà fer un nombre de viatges il·limitat amb les xarxes de Metro, FGC, Renfe Rodalies, tramvia i autobusos urbans i interurbans corresponents.

L’acord permetrà beneficiar més de 400.000 nens residents als 202 municipis de l’àmbit del sistema tarifari integrat, on resideix el 73% de la població catalana, i s’estima que tindrà un cost anual d’entre 13 i 14 milions d’euros.

Joaquim Nadal, conseller de Política Territorial i Obres Públiques, va destacar que aquest nou títol s’implantarà a l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT) de Barcelona, a més de Vic, Manresa i altres municipis de l’àrea d’integració tarifària. També es preveu que les EMT de Girona, Tarragona i Lleida implantin la nova targeta infantil, tot i que en aquestes ciutats els infants ja gaudeixen de transport gratuït gràcies a les tarifes socials dels ajuntaments.

Per adquirir el títol, el beneficiari s’haurà d’adreçar a l’Ajuntament o a les entitats en què es delegui la gestió, que poden ser l’EMT i l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà.

L’entrada en servei del nou títol serà probablement el 15 de setembre, tot i que podria canviar de dia en funció del calendari escolar del curs 2009-2010.

Segons el conseller Nadal, la nova T-12 la podran sol·licitar tots els infants, al marge del seu nivell de renda familiar, perquè “aquesta mesura vol incentivar que els pares dels infants que tinguin la targeta facin servir el transport públic en lloc d’utilitzar el vehicle privat per fer diàriament els desplaçaments escolars”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.