Societat

Cap de setmana de parada

Després de Sant Fèlix, les colles que hi van participar aquest cap de setmana descansaven o, com a molt, van completar castells de 8

La diada de Sabadell es va suspendre per la pluja, cosa que va significar encara més calma castellera

La festa major de Sabadell

centrava teòricament les mirades d’un cap de setmana que ja es preveia majoritàriament tranquil. A la jornada sabadellenca hi prenien part Castellers de Sabadell, Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró, però la diada va quedar suspesa per la pluja i només va veure el dos de set dels locals. Si bé al matí va ploure, a la tarda sí que es van poder veure castells a Montblanc, on va actuar la Colla Joves Xiquets de Valls, que va completar el tres i el quatre de vuit, el quatre de vuit amb el pilar i, també, l’únic folre que es va veure durant el cap de setmana amb el pilar de 7. Dissabte sí que va estar força ple de diades i, tot i que no es va veure cap castell de 9, va servir per, en certa manera, seguir fent passets endavant en alguns casos i recuperar sensacions en altres.

Torna la Colla Vella

Així, després d’una diada de Sant Fèlix agredolça per la lesió greu de la seva acotxadora, que ja està a casa recuperant-se, la Vella va reaparèixer al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau i ho va fer amb castells de 8 i amb moltes ganes de mostrar el que saben fer dimarts al vespre, la vigília de la Diada Nacional, a la plaça del Blat. Així, a Tarragona van descarregar en primera ronda el tres de vuit, en segona el quatre de vuit i en tercera el dos de set, per acabar amb un pilar de cinc.

D’altra banda, els amfitrions, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, van complir els objectius de rodar la gamma mitjana de 7 descarregant el tres de set amb agulla, el cinc de set i el quatre de set.

Bona prova dels Nens

Una altra actuació destacada dissabte va ser la dels Nens del Vendrell a la Bisbal, on van portar un nou carro gros. A banda del quatre de vuit, van descarregar la torre de set i el set de set i, en acabar la diada, van fer una bona prova de quatre de nou amb folre fins a sisens, que els fa pensar a portar-lo a plaça pel Concurs, en vista que finalment han entrat a la jornada de diumenge.

A la Bisbal del Penedès, els Bordegassos de Vilanova van plantar el tres de set, el cinc de set i el quatre de set; els Bous de la Bisbal, el tres de set, el quatre de set (que va quedar en carregat) i el dos de sis, i els Castellers d’Esparreguera, el tres i el quatre de set i el cinc de sis.

Més castells de 8

Als Hostalets de Pierola, també dissabte a la tarda els Moixiganguers van alçar també la clàssica de vuit amb el tres de vuit, el quatre de vuit i la torre de set, i van deixar en carregat el pilar de sis. I els Castellers de Sant Cugat, en la mateixa diada, van completar el cinc de set, el dos de set i el quatre de set amb agulla.

Els Moixiganguers també es van desplaçar diumenge al migdia a Vilanova del Camí, on no plovia, i per tant van fer de nou una altra clàssica de vuit, acompanyats pels Castellers de Cornellà amb el tres i el quatre de set i el cinc de sis.

Finalment qui va firmar també un bon cap de setmana van ser els Xerrics d’Olot, que, per les festes de la seva ciutat, dissabte a la tarda van assolir els primers castells de 7 bàsics de l’any amb el tres de set, el cinc de sis i el dos de sis, però van fer un intent desmuntat de quatre de set. Al seu costat els Marrecs de Salt –que també actuaran el diumenge de Concurs– van portar els primers dos de set i quatre de vuit del segon tram de temporada, i els Sagals d’Osona no només van completar el cinc i el dos de set, sinó també el quatre de vuit.

42 colles al Concurs

D’altra banda, cal destacar que el Concurs de Castells ja ha presentat les 42 colles que participaran a les tres jornades: diumenge 29 de setembre i dissabte i diumenge 5 i 6 d’octubre, durant les quals es veuran castells límit per a totes les colles. El sorteig de l’ordre i la posició a la Tarraco Arena Plaça es farà aquest dimecres a la tarda i, a partir d’aleshores, quedarà menys d’un mes per tornar a somiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia