Societat

Nova app per apropar la informació municipal als ciutadans

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro estrena nova app oficial, gratuïta i disponible per a dispositius iOS i Android. Es tracta d’un nou canal a través del qual la ciutadania pot consultar de manera molt més àgil, intuïtiva i còmode la informació més rellevant del web municipal.

Aquesta nova eina permet tenir accés a les notícies i a l’agenda del consistori, així com accedir ràpidament als apartats més consultats del web municipal, als tràmits més sol·licitats, al calendari de recollida de residus porta a porta en un sol clic, o a la compra de tiquets de l’auditori municipal, entre d’altres.

Com a novetat, s’ha incorporat un sistema d’incidències, dividit en categories segons el tipus d’incident de què es tracti, com per exemple via pública, enllumenat, mobiliari urbà, neteja pública o recollida de residus. Es tracta d’una nova via per contactar amb l’Ajuntament, en què és necessari adjuntar una fotografia geolocalitzada i, tant la Brigada com la Policia Municipal, reben l’avís de manera directa i es posen en marxa per posar-hi solució tant aviat com es pugui.

Per fer servir aquesta eina cal estar registrat com a usuari de l’aplicació, introduint les dades bàsiques de la persona que es vulgui donar d’alta. També es pot accedir a l’aplicació sense registre, però és interessant fer-ho per tenir accés a més informació, contactar de manera directa amb l’ajuntament i rebre avisos i notificacions geolocalitzades, com en el cas de carrers tallats o avaries amb els subministraments d’aigua o electricitat. Aquestes notificacions podran gestionar-se des del mateix perfil de cada usuari, així com la configuració preferida.

D’altra banda, també es podrà accedir a la guia de serveis, a les adreces d’interès municipals, a la informació de les entitats del municipi o a l’apartat de subvencions. Segons destaca l’alcalde del consistori, Josep Xifre, “l’aplicació està pensada per als cristinencs i cristinenques, però també per aquelles persones que ens visiten”. És per aquest motiu que l’aplicació també inclou la informació més destacada del web de Turisme: visites guiades, allotjament, restauració, comerç, patrimoni, i diversa informació sobre les cales i platges del municipi.

Aquesta nova eina digital pretén facilitar la informació que actualment es pot trobar al web oficial del consistori, apropant-la de manera més directa, clara i senzilla a la ciutadania, tant al jovent com al públic adult, però també a la gent d’edat més avançada.

En aquest sentit, s’ha programat el muntatge d’unes carpes informatives que, durant els pròxims dies, s’instal·laran en determinats punts del municipi, en horaris determinats de major afluència, per tal d’ajudar tothom qui vulgui a descarregar-se-la i aprendre com funciona.

Concretament, la primera de les carpes s’ubicarà aquest dimecres, 11 de setembre, a la plaça Mn. Baldiri Reixac, d’11.30 a 14.00 hores, coincidint amb els actes commemoratius de la Diada de Catalunya. La segona, s’ubicarà dissabte 14 de setembre d’11.00 a 14.00 hores a la plaça del Mercat, aprofitant el mercat municipal setmanal. Finalment, la tercera carpa s’instal·larà dissabte 21 de setembre d’11.00 a 14.00 hores davant del supermercat Esclat, un punt calent del municipi on passen moltes persones diàriament.

Paral·lelament, dimarts 17 de setembre es farà una formació específica al Casal de la Gent Gran, per informar i assessorar el sector més sènior de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia