Societat

Un embolic processal allarga el cas de la denúncia contra l'exalcalde de Matadepera

Més de tres anys de tràmits judicials continua sense aclarir-se la denúncia contra l'exalcalde de Matadepera, Jordi Comas (ERC), per no haver posat la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament.

L'Audiència de Barcelona acaba d'ordenar que s'anul·lin la majoria de diligències judicials realitzades pel jutjat d'instrucció número 2 de Terrassa, totes les anteriors al tres d'abril de 2006.

En aquella data, un dels denunciants, Esteve Riba Genescà, va presentar un recurs contra la decisió del jutge d'arxivar el cas. Riba, però, va presentar el recurs com a acusació particular, ja que es considerava perjudicat directament pels fets. El jutge d'instrucció no hi va posar cap inconvenient, va estimar el seu recurs i va reobrir el cas el 25 de gener de 2007. Comas, aleshores, va presentar un recurs que va anar a parar a l'Audiència de Barcelona.

Mesos després, la secció desena de l'Audiència es va reunir el juliol passat per deliberar sobre el cas, i les seves conclusions s'han plasmat en una interlocutòria del 20 d'octubre. La resolució anul·la les actuacions anteriors perquè creu que Riba no es pot considerar com a perjudicat directe per l'absència de la bandera espanyol a l'Ajuntament. Segons el tribunal, si volia perseguir judicialment Comas, ho havia de fer com a acusació popular, fet que implicava presentar una querella i pagar la fiança que el jutge fixés per pagar les costes si perdia el cas.

Ara el cas torna dos anys i mig enrere. Si el denunciant es persona com a acusació popular –en cas que el jutge cregui que si és a temps– s'haurien de repetir els recursos perquè, finalment, els jutges es pronunciessin sobre el fons de la qüestió, que és si Comas ha de ser jutjat o no.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.