Societat

Denuncien el consistori per omissió de rescat d’un gos que va morir atropellat pel tren

La Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha denunciat l’Ajuntament de Puigcerdà per omissió de rescat d’un gos que el 30 de març va quedar malferit a causa de l’atropellament d’un tren i que, sense possibilitat de moure’s, va acabar morint al mateix lloc tres hores després quan el tren següent li va passar per sobre.

L’entitat assegura que una persona va avisar de l’atropellament a les 12 del migdia a la Policia Local de Puigcerdà, però que ningú va actuar per rescatar el gos ni proporcionar-li atenció veterinària: “Cap autoritat competent, ni servei de recollida, ni personal de l’ajuntament, ni servei veterinari va actuar”. La FAADA manifesta que els seus propis voluntaris es van desplaçar fins al lloc quan en van tenir coneixement, però quan arribar l’animal ja era mort. Segons l’entitat, l’ajuntament va reconèixer que no té cap protocol d’actuació en cas de trobar-se animals ferits o malalts.

Per tot això, la FAADA considera que la responsabilitat de la mort de l’animal “recau directament” en l’ajuntament. “La llei, de fet, obliga les entitats local a la gestió dels animals perduts i abandonats i han de disposar d’un servei d’urgència per a la recollida i atenció veterinària disponible les 24 hores del dia”, assenyala en un comunicat. La FAADA ha interposar denuncia contra el consistori i, segons ha detallat, la Generalitat ha incoat un expedient administratiu per la presumpta comissió d’infraccions administratives de la llei de protecció animal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.