Societat

MOBILITAT

S’estrenen quatre noves estacions de Girocleta

Els nous aparcaments estaran ubicats als barris de Fontajau, Domeny, Eixample i Can Gibert i es posaran en marxa dimarts 17 de setembre

L’Ajuntament de Girona estrenarà quatre noves estacions de Girocleta en diversos barris de la ciutat durant la Setmana de la Mobilitat Europea, que tindrà lloc entre el 16 i el 22 de setembre. Segons informa el consistori en una nota de premsa, els nous aparcaments, situats a Fontajau, Domeny, Eixample i Can Gibert del Pla, es posaran en marxa el proper dimarts, dia 17 de setembre, a partir de les 12 h.

Una de les noves estacions està situada al número 43 de la rambla de Xavier Cugat i complementa la que ja hi ha en aquesta via. L’Eixample n’ha sumat una, al carrer de la Creu, a tocar de la rotonda de la plaça dels Països Catalans, i l’altra és a Can Gibert del Pla, a la rotonda del Tren d’Olot. La darrera es troba a l’encreuament entre els carrers de la Font de la Teula i de Roberto Bolaño Ávalos. Amb aquests nous punts, la ciutat té un total de 34 estacions de Girocleta.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu i Discplàs ha destacat que amb l’ampliació de la xarxa de Girocleta als barris s’avança en la pacificació de dos espais, un centrat en millorar la salut i seguretat de la mainada de l’escola Àgora i de l’escola bressol El Tren, a Sant Narcís, i un d’emblemàtic, la plaça de Catalunya.

L’actuació és finançada en un 90% pel Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia financiat per la Unió Europea NextgenerationEU. Ja s’han fet 11 de les 12 estacions previstes amb aquests fons. A banda d’aquestes quatre, s’han posat en funcionament les de l’Escola de Taialà, del carrer d’Antoni Gaudí, del carrer del Migdia amb el carrer del Riu Freser, del Mercat del Lleó, de l’avinguda de Lluís Pericot número 28, del passeig d’Olot número 53 i de la plaça de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.