Societat

SOCIETAT

Ordre judicial per traslladar els animals de la gossera de Figueres a Albons

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà va rescindir el servei en detectar “incompliments” però l’entitat es nega a deixar treure els gossos i gats

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà demanarà una ordre judicial per poder retirar els animals de la gossera de Figueres i traslladar-los a un centre d’Albons, segons avança l’agència de notícies ACN. Fonts de l’ens han explicat que dilluns s’acabava el termini després que es rescindís el contracte amb l’entitat que gestiona la gossera i que els responsables de l’espai es van negar a deixar-los treure els animals. Representants del consell hi va acudir amb els Mossos d’Esquadra i, davant la negativa, hi van tornar aquest dimarts però, de nou, no els van deixar entrar ni retirar la vuitantena d’animals que calculen que hi ha a l’interior.

El consell va aprova no mantenir el servei amb l’Associació Protectora d’Animals i Plantes el mes de juliol i el termini acabava aquest dilluns. L’ens va prendre aquesta decisió argumentant irregularitats i un incompliment de les obligacions contractuals. Com a solució provisional, es preveia enviar els animals a un centre d’Albons, gestionat per l’empresa Serveis Zoològics la Devesa. Això mentre no es construeixi la gossera prevista a Pedret i Marzà, que està pendent de la tramitació per poder fer la licitació.

Per tal de retirar els animals, representants del Consell amb el suport d’agents dels Mossos es van personar a les instal·lacions de Figueres aquest dilluns però el personal no els va deixar entrar i també es va negar a deixar sortir els animals. Davant de la negativa, hi van tornar l’endemà però la situació es va repetir. Ara, l’ens té previst acudir als jutjats per demanar una ordre judicial. El president de la protectora, Alberto Martínez, assegura a través de les xarxes socials que “batallaran” per evitar el que consideren una “decisió personal” de la responsable de Medi Ambient, Anna Palet. A més, acusa el Consell de no pagar-los els serveis, un extrem que l’ens nega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Tret de sortida per un turisme sostenible de sol i platja al delta del Llobregat

El Prat de Llobregat
medi ambient

Banyoles proposa una ruta en bicicleta pels barris

Banyoles

Finalitzen les obres d’arranjament del local social de Montilivi

girona

Mor un boletaire de 82 a la Vall d’Hebron que havien rescatat d’un forat a Saldes

BARCELONA

La residència Riudeperes de Calldetenes es reformarà totalment el 2025

CALLDETENES
educació

Els alumnes sense plaça d’FP poden tornar a fer la preinscripció entre 19.514 vacants

barcelona
SOCIETAT

Ordre judicial per traslladar els animals de la gossera de Figueres a Albons

FIGUERES
medi ambient

El Pla de l’Estany té 6.000 hectàrees per instal·lar-hi parcs eòlics i solars

banyoles
seguretat

Nova passa endavant per instal·lar 46 càmeres de videovigilància

El Vendrell