Societat

Els Bombers treballen amb 66 dotacions en dos incendis forestals a Cabacés i Porrera

Uns 1.400 abonats s’han quedat sense electricitat i s’han confinat disset hectàrees per protegir dos masos aïllats

Els Bombers de la Generalitat estan fent un ampli desplegament amb 66dotacions per controlar des de les 15.00 hores d’aquesta tarda dos incendis forestals al Priorat: a Cabacés i a Porrera. El primer s’ha iniciat en una zona escarpada de difícil accés, a prop del Parc Natural de la Serra de Montsant, mentre que el de Porrera s’ha iniciat a prop de la TP-7403 i els Bombers hi treballen amb 15 dotacions terrestres i 4 d’aèries. El vent també dificulta les tasques d’extinció i s’està reforçat el desplegament perquè el flanc dret de l’incendi s’ha obert i està fent una carrera en direcció al municipi. En el de Cabacés hi treballen amb 47 dotacions, 8 de les quals aèries  i s’hi han afegit també dos bombarders del Ministeri per a la Transició Ecològica (Miteco). Afecta una superfície aproximada d'unes 4 hectàrees, segons dades provisionals dels Agents Rurals, totes dins el Parc Natural de la Serra de Montsant.

Alhora, Protecció Civil ha informat que a causa de l’incendi 1.400 abonats de diversos municipis del Priorat s’han quedat sense subministrament elèctric. Paral·lelament, els bombers han dictat una ordre de confinament de disset hectàrees per protegir dos masos aïllats, Mas Baix i Mas del Roger, que estan buits i A Porrera, se’n prepara una altra, d’ordre de confinament, per protegir el nucli urbà i els seus voltants.

Segons informen el Bombers ambdós incendis estan cremant amb intensitat a causa de la sequera acumulada a la zona. Es preveu que l’incendi evolucioni amb el pas de les hores, doncs es tracta d’una zona amb dificultat d’accessos i el vent està impedint l’ús d’alguns mitjans aeris. Els Avions de Vigilància i Atac (AVA) han hagut de retornar a les seves bases i només es pot treballar amb els helicòpters bombarders. Els incendis han començat a contravent i un cop han agafat la direcció del mestral que bufa a la zona han agafat progressió i ascendit a les capçades. A Cabacés, s’ha prioritzat el flanc esquerre i la cua. A Porrera, s’ha començat amb maniobres a la cua i el flanc dret, que evoluciona cap a un camp de vinyes.

Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla Especial d'Emergències per Incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) per la simultaneïtat d'incendis al Priorat (Cabacés i Porrera) i pel seu potencial d'afectació. En aquests moments l’incendi no afecta cap zona habitada i el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT ha informat, també, de la situació a l’alcalde de Cabacés. Quant a l'afectació viària, el Servei Català de Trànsit informa que la carretera T-702 està tallada entre la Vilella Baixa i Cabacés, en els dos sentits de la marxa.

D’altra banda, la Regió d’Emergències de Girona (REG) ha enviat quatre camions i un vehicle lleuger amb comandament a col·laborar en l’extinció d’un incendi a Castellnou dels Aspres (Rosselló). 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia