Societat

Es lliuren els 19ns premis d’Educació Josep Pallach

L’Auditori dels Caputxins de Figueres ha sigut avui l’escenari de l’entrega de la 19a edició dels Premis d’Educació Josep Pallach. L’acte que recorda al polític i pedagog figuerenc ha premiat Jordi Callol, per un reportatge publicat al Setmanari de l’Alt Empordà, en l’apartat d’articles periodístics sobre transversalitat educativa. També han sigut guardonades les professores de l’Institut Alexandre Deulofeu Carmina Luque, Sabine Felbek, Melissa Desmoineaux i Carme Riu, per Experiències Educatives.

Els premis són organitzats per l’Ajuntament de Figueres, l’Ajuntament de Palafrugell i la Fundació Pallach, i ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Figueres, Anna Morillas, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell, Maria Lluïsa Teixidor, i el president de la Fundació Pallach, Josep Maria Soler, entre altres. També hi ha participat, amb la conferència ‘Els beneficis de llegir en veu alta’, el director de la Càtedra de Neuroeducació i doctor en biologia, professor i investigador de la Secció de Genètica Biomèdica, Evolutiva i del Desenvolupament de la Universitat de Barcelona, David Bueno. La conferència era organitzada pel Moviment de Renovació Pedagògica de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres, amb la col·laboració del Servei Educatiu de l’Alt Empordà.

Projectes guanyadors

Callol va escriure, el juny de 2023, ‘Fomentar el sentiment de pertinença per tenir cura de l’entorn natural proper’. Es tractava d’un article en què l’autor explicava el projecte SomPARCC, en què les escoles del Cap de Creus treballen aquesta zona de l’Alt Empordà per conèixer-la i cuidar-la i així fomentar el sentiment de pertinença. També tractava del projecte Correcull i de les Escoles Verdes de l’Alt Empordà per com treballen el territori, tot el seu ecosistema i la necessitat de preservar-lo. El premi està dotat en 1.150 euros.

Per la seva banda, les quatre professores de l’Institut Alexandre Deulofeu han estat reconegudes per ‘Les capses d’aprenentatge cooperatives’. Es tracta d’un enfocament “innovador de l’ensenyament i aprenentatge de les matemàtiques” ideat per Luque, Felbek, Desmoineaux i Riu, professores del Departament de Matemàtiques del centre figuerenc. El premi està dotat en 5.000 euros (4.000 a repartir entre les autores i 1.000 pel centre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SERVEIS

Abonament bonificat entre Tarragona i Barcelona durant el tall de Rodalies

Barcelona

Es lliuren els 19ns premis d’Educació Josep Pallach

figueres

Jornada de portes obertes al Campus de l’Experiència per segon any

CALONGE I SANT ANTONI

Els Bombers treballen amb 66 dotacions en dos incendis forestals a Cabacés i Porrera

CABACÉS
MEDI AMBIENT

El balanç de la campanya d’incendis a l’àrea de Barcelona es tanca amb 135 focs

Barcelona

Vaga indefinida dels treballadors de recollida de brossa al Baix Ebre i Montsià

TORTOSA

Fil a l’agulla per fer la segona residència pública per a gent gran

SANT CUGAT DEL VALLÈS
espai

Acaba amb èxit el primer passeig espacial privat de la història

barcelona
MEDI AMBIENT

Tret de sortida per un turisme sostenible de sol i platja al delta del Llobregat

El Prat de Llobregat