Societat

turisme

Un 48% de ciutadans de Catalunya lamenta que hi ha “massa turistes”

Catalunya és el territori europeu amb una visió més negativa del fenomen, segons una enquesta publicada per The Guardian

Un 48% dels ciutadans a Catalunya lamenta que hi ha “massa turistes” a la zona on viuen. Segons una enquesta de YouGov publicada pel rotatiu anglès The Guardian, Catalunya és el territori europeu on la gent és queixa més dels turistes. A Espanya el percentatge és del 32% i encara que molt més baix també és Espanya el país que lidera l’enquesta, que també s’ha fet a Itàlia, França, Alemanya, el Regne Unit, Suècia i Dinamarca.

A Catalunya la percepció negativa del turisme no es limita a Barcelona. També a altres municipis hi ha un percentatge elevat de gent que renega del turisme.

Tot i que en altres zones el rebuig no és tan gran, la majoria dels enquestats tant a Catalunya com fora estan simpatitza amb les protestes contra l’excés de turisme i està d’acord en fer passos enrere per combatre’l.Es mostren a favor de limitar el nombre de turistes que poden accedir a les ciutats o destinacions populars i de prohibir la construcció de nous hotels, segons l’enquesta.

En canvi, apunten a un menor suport a mesures com les taxes turístiques per entrar a les ciutats més poblades o a la prohibició de l’arrendament de propietats residencials. Tanmateix, l’enquesta mostra que “més d’un terç dels espanyols (37%) considera que el sector de l’arrendament per vacances comporta més perjudicis que beneficis, i un 45% diu que en té una visió negativa”, recull el mitjà.

El diari recorda que el govern espanyol va anunciar al juliol una limitació dels lloguers de termporada, que es fan servir per allotjar turistes, i es va comprometre a comprovar que els anuncis de plataformes com Airbnb i Booking.com tenien llicències. Per la seva part l’Ajuntament de Barcelona s’ha marcat com a objectiu prohibir tots els pisos vacacionals el 2029.

L’enquesta de YouGov arriba després d’un estiu de manifestacions i advertències urgents contra l’impacte del turisme de masses des de Santorini a les illes Canàries, i les mesures destinades a reduir-lo anunciades des de les Cinque Terre a Amsterdam.

A França, el 18% de les persones enquestades van dir que pensaven que hi havia massa turistes internacionals on vivien, i el 16% va dir que tenia una mala opinió dels visitants estrangers. Les xifres corresponents a Itàlia eren el 16% i l’11%, i a Alemanya el 13% i el 14%.

Creuers

França (47%) i Alemanya (45%) van tenir l’opinió negativa més contundent d’un altre sector polèmic, la indústria dels creuers. A Espanya i Itàlia, on el rebuig és del 20% i el 19%, han pres mesures per desincentivar els creuers.

La majoria dels enquestats van mostrar el seu suport i la seva solidaritat amb els habitants de zones amb una forta pressió turística. Aquí també Espanya, amb un 66%, va obtenir el suport més alt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia