Societat

societat

Un documental sobre la protesta de la SAFA, tret de sortida del Blanes Talen Fest

La presentació de ‘Benvingut, Camarada’, un documental sobre la protesta obrera del 1970 a l’antiga SAFA, va donar ahir el vespre el tret de sortida de la primera edició del Blanes Talent Fest (BTF). El BTE és una nova iniciativa cultural innovadora per a artistes professionals i entitats del municipi que organitza el departament de Cultura de l’Ajuntament de Blanes. La projecció del documental, realitzat per Cristina Fernández i Jaume Pujadas, va anar seguida d’una taula rodona sobre la lluita obrera.

Les entrevistes i les imatges que formen part del documental van ser rodades fa una dècada gairebé, l’any 2016. Ara bé, per diverses circumstàncies, no es van editar fins anys més tard, al 2020, i s’ha estrenat ara. Tracta sobre la vaga del 1970 a l’antiga fàbrica SAFA, coneguda els darrers anys com Nylstar Blanes.

Abans de començar la projecció, els principals protagonistes de l’acte es van encarregar de posar al públic en situació, com a introducció a les imatges que es veurien posteriorment. I va finalitzar després de veure el documental amb una taula rodona on van participar els dos realitzadors, així com Maxi Antequera i Jordi Caupena. Per la seva banda l’escriptora blanenca Roser Atmetlla va actuar com a moderadora.

Aquesta primera activitat del Blanes Talent Fest va resultar un èxit, amb el teatre ple de gom a gom. Blanes Talent Fest continuarà fins al 5 d’octubre amb tretze propostes que barregen professionals i propostes d’entitats locals. Pel festival hi passaran artistes com Maria Sola (Teatre), Lucas Martínez (Música), Hector Floría (Música), Cat Klezmer Trio (Música), Isabel Roma (Literatura), Isaac Ulam (Música), l’Esbart Joaquim Ruyra (Dansa), el grup La 440 (Teatre Musical), Natàlia Carballido (Música Lírica) i Arnau Pérez (Dansa).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Adif dona per resolta l’incident que ha provocat retards en l’alta velocitat a Sants

Barcelona

CCOO i Alferro convoquen quatre dies de vaga als FGC coincidint amb la Mercè

BARCELONA

Es desencalla la construcció del nou centre de residus a Campdorà

GIRONA
SOCIETAT

Convoquen una concentració contra la zona verda d’El Masnou

El Masnou
societat

Un documental sobre la protesta de la SAFA, tret de sortida del Blanes Talen Fest

blanes

Denuncien una agència de viatges per una presumpta estafa en la venda de bitllets d’avió

MOLLET DEL VALLÈS

Més d’un centenar de treballadors recorden la cuinera assassinada a Mas d’Enric fa mig any

El Catllar

Comencen les obres d’apedaçat del ferm entre Bàscara i Sant Miquel de Fluvià

bàscara
societat

La Cursa de la Dona recupera el recorregut inicial i passa pel cor de la ciutat

girona