Societat

religió

L’alcalde Collboni recupera la missa de la Mercè

S’inclou al programa oficial després de nou anys i torna a la condició d’acte institucional

La va foragitar Ada Colau i ara Jaume Collboni la recupera. La missa solemne en motiu de la Festa Major de Barcelona tornarà a celebrar-se de manera oficial aquest any el dia 24 de setembre, dia de la Mercè, després de nou anys que va sortir del programa de les festes. La missa tradicional en motiu de la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè la va treure del programa oficial l’alcaldessa del Comuns el 2015 i, des d’aleshores, que tot i que s’ha continuat fent, no comptava amb l’oficialitat del consistori, que, això sí, permetia que alguns regidors –com Albert Batlle, que no ha fallat mai– hi assistissin a títol personal.

Aquest any, l’alcalde Jaume Collboni recupera una tradició molt demanada pels barcelonins catòlics(inclosos els Mercedaris que gestionen la basílica de la Mercè i l’arquebisbat de Barcelona) que van quedar molt disgustats amb la decisió de Colau.Amb la inclusió de la missa al programa d’aquest any, l’Eucaristia, que mai no s’ha deixat de celebrar, recupera la condició d’acte institucional.

Tal com diu el programa oficial la Missa Concelebrada es farà a dos quarts d’onze del matí del dia 24 a la Basílica de la Mercè, després de l’ofrena floral que faran a la mateixa basílica els Trabucaires i d’una Matinada de Grallers, a partir de les vuit del matí, que començarà a la plaça de la Mercè i acabarà a la plaça Sant Jaume.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.