Societat

partits

Colau lliga el seu futur a l’articulació d’un gran front de les esquerres

L’alcaldessa de Barcelona durant dos mandats fa un repàs de deu anys de feina

Veu el partit capaç de tornar a guanyar el 2027

Ada Colau està decidida seguir canviant el curs de la història i a partir del novembre, quan hagi fet efectiva la seva renúncia a l’acta de regidora de l’Ajuntament de Barcelona, pensa dedicar tots els esforços a la construcció d’un gran front d’esquerres, a nivell català, estatal i també d’àmbit internacional. El destí polític de la dona que ha estat la primera alcaldessa de Barcelona estarà lligat a “funcionar com enllaç” en l’articulació d’aquesta estratègia a l’estil del Front Popular de França.

La que durant dos mandats va ser alcaldessa de Barcelona ha repassat aquest matí en una llarga intervenció la seva dilatada trajectòria política com activista i en l’àmbit institucional en el marc d’una festa que Barcelona en Comú ha organitzat per celebrar la dècada d’or de la formació, un acte que ha servit d’homenatge i comiat a la líder indiscutible de la formació.

El comiat de Colau ha tingut un to de balanç positiu i també un to agre i un to esperançador. La lider de Barcelona en Comú ha retret als poders fàctics la guerra bruta contra la seva gestió i als mitjans de comunicació, almenys cinc vegades, haver participat en les campanyes de desprestigi en contra seva o no haver–hi plantat cara. De cara al futur, Colau s’ha mostrat convençuda que el partit pot tornar a guanyar el 2027 i passar davant dels socialistes, partit del què va quedar a només 300 vots, ha recordat.

Colau ha afirmat que les mateixes campanyes de difamació que ha tingut durant el mandat es mantenen ara perquè “saben que podem tornar a guanyar” ha dit. Com exemple ha citat el cas d’un taxista que l’altre dia li va preguntar si havia anat a viure al Maresme. “I no, ni he anat a viure al Maresme, ni a Pedralbes, ni a Sarrià, ni a tants lloc com diuen que tinc propietats”, ha afirmat amb humor però també queixant-se del tracte que ha rebut per haver-se atrevit a “tocar privilegis”.

Dels vuit anys de mandat municipal, Colau ha destacat la “capacitat d’innovació”, l’haver introduït un discurs nou en la política i un canvi d’agenda i de cara al futur ha convidat els que s’incorporen ara a Barcelona en Comú a seguir-se atrevint a innovar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Illa afirma que acollir els nouvinguts no posa en perill la identitat catalana

olot
partits

Colau lliga el seu futur a l’articulació d’un gran front de les esquerres

barcelona

Millores als patis, pavellons i patrimoni, l’escollit al pressupost participatiu de Castellar

CASTELLAR DEL VALLÈS

Un 8,3% més de visites al Tibidabo durant l’estiu amb l’obertura de Merlí

BARCELONA

Renfe recupera el servei a a l’R4 i l’R8 entre Martorell Central i Molins de Rei-Granollers Centre

CASTELLBISBAL
política

Demana a Illa una solució per a la saturació del servei d’urgències durant l’estiu

blanes
religió

L’alcalde Collboni recupera la missa de la Mercè

Barcelona

Un mapa que reclama canvis

Badalona
La monarquia
Lluís Simon

Lligat i ben lligat, part 2