Societat

societat

Un polèmic rec frena la construcció de l’institut escola de Verges

Un polèmic rec és l’últim escull que s’ha trobat l’Ajuntament de Verges perquè Educació tiri endavant el nou institut escola, segons informa l’ACN. El consistori denuncia que tècnics del Departament no volen donar llum verd al nou edifici, que ha d’anar just al costat d’on hi ha els mòduls actuals, perquè hi ha aquest rec que passa per la part posterior d’on està projectat. Una decisió que des de l’Ajuntament no entenen perquè hi ha un informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que avala la construcció i que deixa clar que no és un rec i que, per tant, no hi ha perill d’inundació.

Una discussió tècnica sobre un rec té aturat el nou institut escola de Verges. El Departament d’Educació no vol tirar endavant aquest centre, tot i reconèixer des de fa anys que és prioritari. La culpa la té un rec que passa per darrera, just a tocar d’on hi ha els mòduls prefabricats que avui en dia estan en funcionament sense que hi hagi hagut cap inconvenient. Es tracta d’una canal natural que només porta aigua quan plou i no suposa un perill d’inundació. De fet, l’alcaldessa de Verges, Diana Canals, recorda que la zona on està projectat el nou institut escola està en una de les parts més altes de Verges i, per tant, de les menys inundables.

Canals, a més, assegura que tenen un informe favorable de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que deixa clar que no és un rec i no posen objecció a la construcció del nou centre. Però la realitat és que, de moment, el projecte està aturat ja que des d’Educació interpreten que l’institut escola no es pot construir fins que no s’elimini el rec de parcel·la que l’Ajuntament cedeix al Departament per aixecar l’edifici. “Ells consideren que sí que és un rec, malgrat que l’ACA diu que no i la seva posició és inamovible”, ha lamentat l’alcaldessa, Diana Canals, en declaracions a l’ACN. Per la seva banda, fonts del Departament assenyalen que estudiaran la qüestió, ja que el nou govern està revisant els diferents casos que té sobre la taula, entre els quals el de Verges.

Davant la negativa d’Educació de construir el nou centre als terrenys que es proposaven, l’única solució que ha trobat de moment l’Ajuntament ha estat partir el terreny per tal de separar la part del rec i cedir-ne menys metres quadrats dels que estaven planificats inicialment que eren 13.000. Això, però, a banda de fer que el nou institut escola sigui més petit perquè hi haurà menys superfície disponible, comporta tornar a realitzar de nou tots els tràmits “que no són pocs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

trànsit

Primera prova de límit de velocitat a 100 km/h a l’autopista AP-7

barcelona
medi ambient

La temperatura del mar cau un grau però continua estan en dígits de rècord

barcelona
EMRPESA

150 empreses de Móra la Nova opten a les ajudes del fons nucelar

barcelona
EDUCACIÓ

Abans i després de Louis Vuitton

barcelona
societat

La Vall de la Muga es reivindica amb un festival inèdit

albanyà/sant llorenç de la muga
societat

Un polèmic rec frena la construcció de l’institut escola de Verges

VERGES

66 entitats han evitat malbaratar 130.000 àpats amb el projecte Recooperem del Vallès

TERRASSA
societat

Demà comencen els talls de circulació per ampliar les zones de vianants

girona

EL Palau d’Anglesola reclama la passarel·la sobre l’A-2 anunciada el 2022

EL PALAU D’ANGLESOLA