Societat

societat

La segona edició de la cursa ‘Apaguem el càncer’ reuneix 1.200 participants

Gran èxit de participació aquest matí a la segona edició de la cursa solidària ‘Apaguem el càncer’, organitzada per l’Associació Cultural i Esportiva Bombers de Girona i la Fundació Oncolliga Girona. Un total de 1.200 persones (dues-centes més que l’any passat) s’han sumat a la iniciativa, que recapta fons per a l’ajuda al malalt de càncer i els seus familiars a través dels serveis que ofereix Oncolliga, com el suport psicològic, la fisioteràpia a domicili, el drenatge limfàtic, l’estètica oncològica, el préstec de material, la llar-residència o l’assessorament en nutrició i en sexologia, entre d’altres. Un 10% de la recaptació es destinarà també a l’associació gironina Som Sostre, que dona suport a les persones sense llar.

L’esdeveniment s’ha celebrat en un ambient molt festiu i familiar. Des de primera hora, l’espai de La Copa de Girona s’ha omplert de famílies, corredors i persones de totes les edats que han optat per fer el recorregut caminant. Els moments previs a les curses han estat amenitzats per la batucada Batecs del Montseny.

La Cursa dels Bombers de Girona va néixer el 2008 per iniciativa de Lluís Baena, bomber de Girona, per fer un homenatge a Jaume Rivera, una altre bomber de la ciutat que patia una malaltia degenerativa. L’any 2010, la cursa va girar cap a un caire solidari i s’hi van introduir les curses infantils. En els últims anys, la Cursa Solidària dels Bombers ha fet donacions a diferents entitats del Gironès, com ara l’associació Valentes i Acompanyades, dedicada a la lluita contra els matrimonis forçosos (2022), el Projecte Banc de Productes de Suport del Consorci del Benestar Social del Gironès i Salt (2018) i el Projecte d’atenció a la gent gran que cobreix necessitats bàsiques d’aquest col·lectiu (2017).

L’any passat, per primera vegada, l’Associació Cultural i Esportiva Bombers de Girona va comptar amb la col·laboració de Fundació Oncolliga Girona per a l’organització de l’esdeveniment, en un esforç per sumar que les dues entitats valoren molt positivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia