Societat

El cap mana!

El primer diumenge de festes de Santa Tecla es van veure castells de gamma extra de la Jove de Tarragona, dels Castellers de Vilafranca i de la Colla Vella, i el tres de nou amb folre carregat dels Xiquets de Tarragona, en una diada amb nervis i caigudes

La plaça de la Font de Tarragona va reunir ahir els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Jove de Tarragona en la tradicional diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla.

No era una actuació fàcil, ja que les tres grans es trobaven quinze dies després de la diada agredolça de Sant Fèlix, que tants reptes pendents va fer aflorar i que tan tocats mentalment els va deixar, i, a més, ho feien poques setmanes abans del Concurs de Castells, que se celebrarà el 6 d’octubre.

La Jove de Tarragona és la que va sortir més satisfeta de plaça. Tenia el programa claríssim: dos gammes extres, repetint el dos de nou amb folre i manilles i estrenant el cinc de nou amb folre.

En primera ronda, intent desmuntat del dos emmanillat amb cassoleta ja col·locada. Seguidament, en segona ronda, l’aconsegueixen descarregar..., però amb quina lluita! Després, cinc de nou amb folre, que els havia quedat en intent per Sant Magí i en aquesta ocasió semblava que el podien descarregar, però va quedar en carregat, ja que es va trencar quan sortien els dosos. En tercera ronda, tres de nou amb folre i van tancar amb un gran pilar de vuit amb folre i manilles que van celebrar de valent!

Els de Vilafranca van plantar-se a Tarragona amb diverses opcions de gamma extra, però descartant el tres de deu amb folre i manilles. El colós haurà d’esperar fins al Concurs de Castells.

En primera ronda van descarregar el quatre de nou amb folre i l’agulla, el quart de l’any, que es va anar calmant a mesura que passaven els minuts.

En segona ronda volien mostrar de nou la torre de nou amb folre i manilles, que van deixar en carregada per Sant Fèlix, però aquest cop va quedar en intent desmuntat, perquè l’enxaneta no ho va veure clar i va tirar avall.

En tercera ronda, canvi d’estratègia i van descarregar el tres de nou amb folre, el quinzè. Seguidament, van aparcar definitivament la torre i van apostar pel nou de vuit, que van resoldre amb cap fred. I hi van posar la cirera amb un nou pilar de vuit amb folre i manilles, que van completar. Es van convertir, així, en l’única colla que no va caure ahir.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls volia recuperar confiança després del gran ensurt del quatre de nou sense folre per Sant Fèlix i d’una jornada de castells bàsics de nou per la Diada Nacional. Però la Vella és la Vella i Santa Tecla és Santa Tecla, i tampoc volien renunciar a la gamma extra. Els va sortir a mitges.

Així, en primera ronda van carregar el quatre de nou amb folre i el pilar, que va cedir quan l’enxaneta de l’espadat ja baixava. En segona ronda, de nou, castell carregat, però en aquesta ocasió el dos de nou amb folre i manilles, que ja patia de valent de bon començament. La construcció va cedir poquíssims segons després de fer l’aleta. En tercera ronda, calma completant el quatre de nou amb folre i van tancar l’actuació amb el pilar de set.

Finalment, els Xiquets de Tarragona van sortir de plaça enfadats, ja que en primera ronda van completar el cinc de vuit, però després se’ls van torçar les coses carregant el tres de nou amb folre i no van poder superar el quatre de nou amb folre: primer en van fer un intent desmuntat; després, hi van tornar, però en desmuntar-lo els va caure. Renunciant a una nova ronda, van quedar amb dos castells.

Diada, doncs, estranya, amb caigudes, i que va demostrar que els castells són molt difícils i que el cap sempre mana.

LA XIFRA

00
Titolet
text de la xifra
Altres actuacions

Dia

Lloc

Colla:

x/x

Colla:

x/x

Dia

Lloc

Colla:

x/x

Colla:

x/x



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia