Societat

Acord d’augment salarial i vaga desconvocada de la recollida de brossa al Baix Ebre i Montsià

La plantilla de la recollida de la brossa de les comarques del Baix Ebre i el Montsià de la unió temporal d’empreses (UTE) adjudicatària del servei, formada per FCC i Acciona, ha desconvocat la vaga indefinida prevista a partir d’aquest dilluns en arribar a un acord sobre els increments salarials. Els sindicats CCOO i UGT i la UTE han acordat un augment lineal del salari del 2,5% amb efectes retroactius a partir de l’1 de gener del 2024.

L’empresa també ha agafat el compromís d’incrementar el 2% per l’any 2025 i un 1,9% variable a partir de la resolució del litigi contenciós administratiu que l’empresa ha interposat contra el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate), i que seria aplicable en cas que guanyi la UTE de manera retroactiva a partir de l’1 de gener del 2025.

L’acord es va assolir divendres passat a última hora després de quatre hores de reunió amb la mediadora, i també inclou un dia més d’assumptes propis i el compromís de seguir negociant el conveni a partir del 24 d’octubre. Josep Espinós, secretari general de Serveis Públics d’UGT a l’Ebre ha explicat a l’ACN que si l’empresa no compleix l’acord, tornaran a convocar la vaga.

Els treballadors reclamaven un conveni col·lectiu d’empresa i millores salarials, ja que asseguren que tenen les pitjors condicions laborals d’entre les empreses del sector a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. La direcció de l’empresa reclama al consorci una regularització anual de preus diferent a la que preveu el contracte, per a poder-ho repercutir en l’increment de sous.

L’empresa adjudicatària recull la brossa a tots els municipis del Baix Ebre i Montsià excepte a Tortosa i Deltebre, que tenen els seus propis contractes de recollida, i gestiona els residus de les dues comarques al complet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia