Societat

SOCIETAT

Destinaran 24 milions a captar habitatges privats per a famílies en emergència habitacional

Sis milions d’euros fins al 2027, és a dir, una partida total de 24 milions d’euros, és el cost que assumirà l’Ajuntament de Barcelona per captar habitatges privats i destinar-los a famílies en situació d’emergència habitacional. Els diners seran per cobrir el pagament del lloguer d’habitatges particulars que s’integraran a la Mesa d’Emergències o en el programa Primer la Llar. La convocatòria oberta pel Consorci de l’Habitatge de Barcelona és la primera d’aquestes característiques i substituirà els antics convenis amb entitats socials per captar immobles privats.

Segons el comissionat d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Ramon Riera, aquesta convocatòria “permetrà dur 450 habitatges del mercat privat al parc públic a la vegada que farà possible atendre les famílies més vulnerables que ho requereixen”.

El valor de la subvenció cobrirà la diferència del cost del lloguer de l’habitatge d’acord amb l’índex de preus, i el lloguer social que pagui l’usuari resident al pis, així com les despeses de gestió dels habitatges.

Hi podran aspirar entitats sense ànim de lucre propietàries d’aquests pisos o titulars d’un contracte de cessió d’un pis situat a la capital catalana que es posi o s’hagi posat a disposició dels programes públics d’emergència habitacional.

La Mesa d’Emergències és l’òrgan del Consorci de l’Habitatge de Barcelona que valora les situacions d’emergència habitacional i adjudica un habitatge de lloguer social a famílies que han passat o passen per un procés de desnonament i que no disposen de recursos per accedir a un nou habitatge. D’altra banda, el programa Primer la Llar, impulsat per Serveis Socials, és un servei de la xarxa d’atenció a les persones sense llar i en risc greu d’exclusió social que ofereix un habitatge com a primera mesura i punt d’inici del procés d’inclusió social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia