Societat

Societat

L’Ajuntament de Barcelona tanca les últimes parades d’antics ocellaires de la Rambla

L’Ajuntament de Barcelona ha fet efectiu aquest dilluns el tancament de les últimes cinc parades dels antics ocellaires de la Rambla que quedaven obertes per tal de procedir a la recuperació forçosa dels establiments. Tècnics de l’Institut Municipal de Mercats s’han personat als establiments i han mostrat l’autorització judicial que establia que havien de recollir i deixar lliures les parades. El consistori ha actuat dins dels deu dies que els donava l’autoritat judicial. Les cinc parades que restaven obertes eren d’un mateix propietari, que ha confirmat a l’ACN que estaven recollint els establiments per marxar-ne. Les altres sis parades es van tancar el 21 d’agost.

Amb el tancament de les últimes parades, el consistori ha recuperat els onze establiments que el 2009 van deixar de vendre animals i es van reconvertir en parades de venda de gelats, dolços i records. El mes passat, fonts municipals van indicar que un cop recuperats tots els establiments s’estudiaria quin és el moment més adient per a l’enderroc de les parades, d’acord amb l’avanç de les obres de reforma de la Rambla.

El tancament arriba després que el juliol passat el consistori demanés sense èxit als propietaris que entreguessin voluntàriament les claus dels establiments. Davant la negativa, l’Ajuntament va posar en marxa la via judicial per poder-ne forçar el tancament i recuperar-ne la titularitat. El consistori recorda, a més, que en el Pla Especial d’Ordenació de la Rambla, aprovat definitivament el 2016, ja no es preveia la continuïtat d’aquestes parades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia