Societat

SOCIETAT

L’Acampada per Palestina a la UB crida a la vaga general el 27-9

L’Assemblea de l’Acampada per Palestina a la UB ha anunciat que s’adhereix a la vaga general del 27 de setembre convocada per la CGT per la “fi del Genocidi i l’Apartheid a Palestina”. Alguns representants de l’associació, acompanyats per la Marea de Pensionistes, han fet una crida aquest dilluns a la “comunitat estudiantil, a les treballadores i a les pensionistes” a organitzar-se en assemblees i comitès de vaga “per tal d’omplir els carrers” durant l’aturada general. Segons informa ACN, han expressat el seu rebuig a la “complicitat” dels governs amb Israel, i han demanat tallar-ne totes les relacions. A la roda de premsa també hi ha assistit un representant de la comunitat palestina, que ha explicat que no es conformen amb un “alto el foc”.

Amb motiu de la tornada a les aules després de l’estiu, les representants del Comitè Estudiantil de Solidaritat amb el Poble Palestí Maria Serra i Amaia Rodríguez han volgut recordar el conflicte i la situació a Palestina, i han subratllat que el perill més imminent és “caure en la normalització de la barbàrie”. Una “normalització” que han atribuït especialment als “governs dels Estats Units, la Unió Europea i el Regne Unit”. Per contra, han remarcat que el moviment internacional de solidaritat amb el poble palestí lluita per “aixecar la veu” contra “els governs, institucions i responsables directes del genocidi”. Rodríguez ha volgut denunciar també les “relacions del govern espanyol i català amb Israel”, i totes les seves “polítiques còmplices”.

El representant de la comunitat palestina de Catalunya Saif Abukeshek ha subratllat que el 27 de setembre serà un dia de lluita aquí a Catalunya, mentre els palestins fa “346 dies que lluiten per la seva vida les 24 hores del dia”. Abukeshek ha denunciat els “atacs a elements essencials per a la vida” d’Israel, i ha remarcat la importància de “sortir al carrer” durant la vaga general.

La roda de premsa organitzada per l’Assemblea de l’Acampada per Palestina a la UB ha tingut el suport també de Marea Pensionistes, Lluita Internacionalista, Comitè de Solidaritat de Palestina de Sants, La Crida LGTBIQ+ i la CGT-UB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia