Societat

mobilitat

Una nova línia de bus més rapida connectarà el Prat de Llobregat i Barcelona

El bus exprés X2 es posarà en marxa l’1 d’octubre

“El que estem fent és millorar la xarxa de transport públic amb una nova línia més eficient perquè serà més ràpida i tindrà menys parades”, ha destacat aquest dimarts Laia Bonet, presidenta de TMB, en la presentació de la línia de bus exprés X2 que unirà a partir de l’1 d’octubre el Prat de Llobregat amb la plaça d’Espanya de Barcelona en 25 minuts. El trajecte es farà en cinc menys que el que tarda actualment la línia 165. Aquesta reducció s’ha aconseguit eliminant cinc parades a la Gran Via, on hi ha moltes alternatives de transport, per assolir una velocitat comercial de 20 quilòmetres per hora. La X2 funcionarà els caps de setmana amb la previsió de superar els 20.000 usuaris setmanals. La nova línia funcionarà amb cinc autobusos elèctrics. Inicialment es farà amb busos ECO a gas natural fins que s’instal·lin els carregadors a la Zona Franca en els pròxims mesos.

Amb la posada en marxa de la X2, les línies 65 i 165 veuran modificats els seus recorreguts, amb algunes variacions que permetran donar cobertura a més carrers d’El Prat.En concret, substituirà parcialment el recorregut de la línia 165, fent el trajecte des de l’avinguda 11 de setembre del Prat de Llobregat, davant del Mercadona, fins a plaça Espanya a Barcelona, passant per l’avinguda del Remolar i la Gran Via. Amb la nova oferta es vol repetir la bona acollida que ha obtingut la X1, la primera línia de bus exprés de Barcelona que uneix la plaça Francesc Macià amb Glòries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia