Societat

Carod aposta per una política lingüística "intel·ligent" i "cautelosa" per evitar malentesos

Catalunya

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha apostat aquest dimarts, en la inauguració de la tercera edició de les jornades Llengua i Immigració, per una política lingüística "intel·ligent i cautelosa" per evitar malentesos i "que no acabi sent contraproduent ni aconseguint just el contrari del seu objectiu". Segons el vicepresident, parlar català a Catalunya encara és "opcional i un gest". "Aquesta situació fa que quan parlem de llengua a Catalunya ens movem en un terreny de subtileses i de perill permanent de malentesos", ha destacat.

Carod ha destacat que les polítiques públiques tenen una incidència relativa i el model català es veu limitat pel marc normatiu estatal i europeu. "Ens trobem amb nous reptes per mantenir la societat cohesionada", ha dit, més dels que hi havia quan es van produir altres onades migratòries.

El vicepresident ha admès que els que avui immigren a Catalunya tenen una condició legal diferent de la resta de la població i són tipificats per l'Estat com a estrangers. Per això ha avisat que cal  "aportar solucions i esvair barreres per donar a tots els membres de la societat un espai de dignitat i respecte en condicions d'igualtat", ha dit.

Per Carod-Rovira, s'ha de convertir la política lingüística en una eina de cohesió social. "Hem optat per la no imposició i hem reconegut que la llengua no és una finalitat a imposar, sinó una eina que pot ajudar a la cohesió social", ha manifestat. "L'ensenyament del català als immigrants és útil per a la cohesió social perquè no afegeix segregació i dóna oportunitats", ha afegit.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.