Societat

Seguretat

Mossos i Guàrdia Urbana de Barcelona es conjuren contra la multireincidència amb 120 agents

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han posat en marxa un sistema de treball conjunt percombatre la multireincidència, petits delictes, narcopisos i armes blanques a la ciutat que disposarà de 120 agents, 60 de cadascun dels cossos policials.

Així ho han anunciat aquest dimecres des del Saló de Cent de l’Ajuntament la consellera d’Interior, Núria Parlon, i el batlle, Jaume Collboni, després de la seva primera reunió per abordar els problemes de seguretat pública a la capital.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra compartiran les bases policials per agilitzar la tasca policial. Un dels acords que s’han assolit a la trobada ha estat el de ratificar la necessitat del treball conjunt en l’àmbit de les investigacions dels delictes lleus, i en especial dels relacionats amb els delictes de salut pública donat l’impacte d’aquests fets delictius a la ciutat.

De fet, en el primer semestre de l’any els delictes contra la salut pública van augmentar un 10,3% (de 887 a 978), un creixement que s’explica per l’increment de l’activitat policial mitjançant operatius específics destinats a la lluita contra el tràfic de substàncies estupefaents en aquelles zones on es percep un augment de la sensació d’inseguretat.

A la reunió també han assistit el tinent d’alcalde de Seguretat, Prevenció, Convivència i Règim Interior, Albert Batlle; el director general de la Policia, el major Josep Lluís Trapero; el cap de la Guàrdia Urbana, l’intendent major Pedro Velázquez; i el comissari en cap dels Mossos, Miquel Esquius.

La feina duta a terme pels dos cossos policials ha permès desactivar 84 punts de venda de substàncies estupefaents, recuperar 48 domicilis i lliurar-los als seus legítims propietaris i detenir 84 persones.

En concret, els dos cossos coordinaran les actuacions en matèria de policia judicial pel que fa a delictes contra la salut pública i la multirreincidència, establiran canals formals estables de comunicació que permetin compartir de forma àgil el coneixement i restabliran els equips de treball conjunts allà on la suma d’esforços pugui ser més eficient. A més, també s’ha acordat que la Guàrdia Urbana pugui accedir directament al Sistema Automàtic d’Identificació Dactilar (SAID), una aplicació informàtica que permet la identificació d’una persona mitjançant les empremtes dactilars fent servir l’eina Fast ID. La connexió del cos barceloní a aquest aplicatiu, que és propietat del Ministeri de l’Interior, es fa actualment mitjançant els Mossos. Això ha de permetre més agilitat a l’hora d’identificar infraccions administratives i penals.

“Celebro que en tan poc temps puguem haver acordat ja qüestions tan complexes que han d’ajudar a consolidar la bona tendència de les dades, encara que som conscients que no ens podem confiar”, ha dit Collboni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Detenen un home que es va escapar d’un cotxe patrulla dels Mossos

argelaguer
Salut

Vila-seca intensifica la lluita contra els mosquits per evitar més casos de dengue

Vila-seca
educació

Fusió de les escoles Viaró i Canigó, mantenint la separació per sexes

barcelona
societat

Mou-te en Bici critica les multes a ciclistes al Barri Vell

girona
INFRAESTRUCTURES

Adif adjudica per 1,4 milions soterrar les vies a Vilafranca

Vilafranca del Penedès

L’empresa que vol reobrir el càmping Pous de Figueres denuncia ocupes

figueres
societat

Un testimoni situa dos homes a l’edifici on vivia la infermera assassinada

girona
Seguretat

Mossos i Guàrdia Urbana de Barcelona es conjuren contra la multireincidència amb 120 agents

Barcelona

L’Ajuntament aprova l’augment del preu de l’aigua potable

Martorell