Societat

L’empresa que vol reobrir el càmping Pous de Figueres denuncia ocupes

Els promotors del projecte per reobrir l’antic càmping Pous de Figueres denuncien que la ocupació il·legal de l’espai impedeix que hi puguin invertir entre 6 i 10 milions d’euros per recuperar el complex.Segons explica l’ACN, l’advocat de l’empresa Càmping Campella del Sol, David Garcia, assegura que hi ha almenys vuit persones que hi viuen i que hi estan empadronades. Garcia explica que hi viuen en condicions d’insalubritat, amb animals morts i els serveis de llum i aigua punxats. L’empresa va adquirir les instal·lacions, tancades des de fa gairebé vint anys, fa quatre anys. Precisament, aquest juliol l’Ajuntament ha aprovat el pla especial urbanístic per fer possible l’actuació, continua explicant l’Acn.

L’empresa va comprar les instal·lacions abandonades des de fa anys just abans de l’esclat de la pandèmia amb la intenció de reobrir l’espai. Amb les restriccions, l’actuació va quedar parada i fa aproximadament un any i mig quan van intentar accedir-hi per engegar la intervenció, van descobrir que hi havia ocupes. Aleshores van iniciar un procediment judicial que havia de culminar a principis de setembre amb el desallotjament però que va quedar aturat perquè “es van apareixen més persones que deien que hi estaven empadronades i que no havia pogut personar-se en el procés”. Això ha paralitzat de nou els tràmits i l’advocat tem que encara pugui dilatar un any més l’actuació. En aquest sentit, critica que la llei empari aquest tipus d’empadronaments i aquest mateix dimecres s’ha reunit amb l’Ajuntament de Figueres per abordar-ho.

Garcia assegura que les instal·lacions no compleixen les mínimes condicions de salubritat i que hi ha perill real per a les persones. “Nosaltres creiem que sí que n’hi ha perquè hi ha animals morts, tenen la llum punxada i hi ha un transformador que podria provocar un incendi”, assegura l’advocat.

L’empresa promotora té previst fer-hi una inversió milionària que se situaria entre els 6 i els 10 milions d’euros. El terreny té una superfície de 64.241 metres quadrats, 56.305 dels quals corresponen a l’activitat de càmping. Això permetria unes 300 unitats d’acampada i una capacitat per a 900 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Un alcalde a cegues per Girona

societat

Detenen un home que es va escapar d’un cotxe patrulla dels Mossos

argelaguer
Salut

Vila-seca intensifica la lluita contra els mosquits per evitar més casos de dengue

Vila-seca
educació

Fusió de les escoles Viaró i Canigó, mantenint la separació per sexes

barcelona
societat

Mou-te en Bici critica les multes a ciclistes al Barri Vell

girona
INFRAESTRUCTURES

Adif adjudica per 1,4 milions soterrar les vies a Vilafranca

Vilafranca del Penedès

L’empresa que vol reobrir el càmping Pous de Figueres denuncia ocupes

figueres
societat

Un testimoni situa dos homes a l’edifici on vivia la infermera assassinada

girona
Seguretat

Mossos i Guàrdia Urbana de Barcelona es conjuren contra la multireincidència amb 120 agents

Barcelona