Societat

El ministre de Justícia creu que la vaga de secretaris i jutges vol "pressionar" el Poder Judicial

Justícia

El ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha afirmat aquest dimarts que la vaga convocada pels secretaris judicials i els jutges pretén "pressionar" al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) perquè no canviï la sanció al magistrat del cas Mari Luz, Rafael Tirado.

Bermejo ha fet aquesta afirmació al Congrés de Diputats poc abans d'assistir a la intervenció del vicepresident econòmic, Pedro Solbes, per presentar els pressupostos generals de l'Estat per al 2009.

El ministre de Justícia ha lamentat "profundament" l'aturada, que ha titllat de "greu", i ha denunciat que a l'administració de Justícia hi ha "un moviment corporatiu difícilment explicable en termes de racionalitat".

Per Bermejo és "inexplicable" que els jutges hagin donat suport a una protesta que critica "ingerències" del govern espanyol en la justícia.

"Si algú pretén ser intocable, no ho aconseguirà. A l'Estat de dret, si hi ha una negligència tan greu, funcionen els mecanismes i se sanciona", ha dit el ministre. "No sembla explicable aquest moviment, que sembla pretendre pressionar el CGPJ perquè no canviï la sanció".

Bermejo ha defensat el "dret legítim" dels membres del govern espanyol a opinar sobre una sanció poc severa, la imposada a Tirado.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.