Societat

Troben un nadó en una obra a Sant Pere Pescador

Una dona de fer feines va trobar divendres una nena de pocs dies o setmanes abandonada al replà d'un bloc de pisos en construcció a Sant Pere Pescador, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra. La nena es troba ingressada a l'Hospital de Figueres, on evoluciona favorablement de la deshidratació i la desnutrició que patia, i la policia autonòmica busca la persona o persones que l'haurien abandonada.

La nena, la van abandonar a un bloc de pisos situat al número 80 del carrer Provença del municipi altempordanès. Es tracta d'una promoció d'habitatges que encara està en construcció, tot i que només falta acabar-ne els darrers detalls. Els Mossos d'Esquadra han explicat que la nena la va trobar la dona de fer feines, que havia anat a netejar l'escala, divendres a primera hora de la tarda. Segons Luís Zafra, membre de l'empresa promotora i responsable d'aquests habitatges en concret, "la noia de la neteja va sentir plors, va anar a mirar al replà de la porteria i hi va trobar la nena".

Dins d'una capsa
La nena era dins una capsa, i estava embolicada amb una mena de barnús. Tant des dels Mossos d'Esquadra com des de l'Hospital de Figueres han assenyalat que la nena devia tenir pocs dies o setmanes, i no devia arribar al mes de vida. Es tracta d'una nena caucàsica i els responsables de l'hospital han assenyalat que es trobava en força bon estat i que evoluciona favorablement.

Els Mossos d'Esquadra han explicat que no presentava senyals evidents d'haver estat maltractada, i que només tenia un quadre de desnutrició o deshidratació propi d'un nadó que ha estat descuidat durant alguns dies. Alguns testimonis, però, apunten que la nena tenia una cremada al peu esquerre, semblant a la produïda per una cigarreta.

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència ja ha assumit la tutela del nadó, mentre els Mossos d'Esquadra segueixen diferents línies per esbrinar-ne la procedència. Pel que fa al temps que la nena ha estat sola a la porteria de l'immoble, el promotor, que ahir al matí va anar fins a l'Hospital de Figueres per veure la nena, "perquè ens ha fet molta pena tot el que ha passat", va assegurar que "el metge que l'atén ens ha dit que feia unes quaranta-vuit hores que l'haurien deixat". Això fa pensar que l'haurien abandonada entre dimarts a la nit i dimecres a la matinada.

De fet, Luís Zafra ha explicat que "els operaris que treballen a l'immoble es van deixar la porteria oberta dilluns, quan van entrar una màquina al pati". Des d'aquell moment, ningú no va entrar a l'edifici fins que la dona de fer feines hi va anar divendres a la tarda.

Un veí que té un taller al mateix carrer ha assegurat que dimarts va veure com una dona baixava d'una furgoneta amb una capsa, entrava a l'edifici i després en sortia. Altres veïns haurien explicat al promotor i la policia que els darrers dies s'hauria vist un cotxe blau amb matrícula de Lituània rondant prop del bloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.