Societat

Josep Lluís Serrano és ordenat bisbe coadjutor d’Urgell

El temple de la Seu d’Urgell no acollia una ordenació episcopal des del 1971

Josep Lluís Serrano ha estat ordenat bisbe coadjutor d’Urgell aquest dissabte en una cerimònia solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell de la Seu d’Urgell, que ha aplegat centenars de persones com familiars del nou bisbe, feligresos i representants eclesiàstics i institucionals. Així, el nou bisbe coadjuntor succeirà, en un futur, l’actual bisbe diocesà i copríncep d’Andorra, Joan Enric Vives. El temple de la Seu d’Urgell no acollia una ordenació episcopal des del 31 de gener de 1971, quan va ser ordenat bisbe Joan Martí. El papa Francesc va anunciar el nomenament del nou bisbe el passat mes de juliol.

Serrano s’ha mostrat “agraït” en el seu primer parlament com a bisbe coadjuntor per impartir catequesi a nens, adolescents i joves. També per ser “un estímul de vida” a ancians que viuen “sols i sense companyia”. Així mateix, s’ha mostrat agraït per servir treballadors i immigrants, i a les institucions públiques per “esdevenir llum i pau” i “cercar el bé comú del poble”. En la mateixa línia ha agraït “caminar junts” amb l’arquebisbe Joan Enric Vives “pels senders de l’església”.

En el seu discurs, el nou bisbe ha apuntat que el sentit de família “és molt important” a les comunitats cristianes de l’Àfrica i que “a casa nostra cal reviure el sentit de poble de Déu i família cristiana”. El nou bisbe també ha tingut paraules per a la seva família i ha fet esment a representats i rectors de diferents municipis de les Terres de l’Ebre com el seu poble natal, Tivissa, i Tortosa.

L’ acte ha durat dues hores i mitja i ha estat obert al públic. Ha comptat amb una àmplia representació institucional, com el cap de govern d’Andorra, Xavier Espot, i el president del Govern, Salvador Illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia