Societat

societat

Salellas defensa que hi hagi Mossos d’Esquadra a la Font de la Pólvora

Hores després de la detenció dels dos suposats autors del crim de Sant Joan al barri de Girona Est, l’alcalde veu necessari que s’hi mantingui l’operatiu conjunt amb la Policia Municipal

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas (Guanyem), ha defensat que els Mossos d’Esquadra vetllin per la seguretat del barri de Font de la Pólvora conjuntament amb la Policia Municipal. Amb la detenció dimarts a la nit a Granada dels dos suposats autors del crim de Sant Joan –dues persones van morir assassinades–, la situació no canvia. “La presència dels Mossos de forma permanent [al barri] és necessària”, ha dit el batlle aquest matí.

Salellas ha participat en una roda de premsa per exposar els dispositius de seguretat a Girona conjuntament amb la regidora de l’àrea, Sílvia Aliu. Al principi de la seva intervenció, el batlle s’ha alegrat de la detenció d’en “Guillermo i la Estefanía” i ha admès que l’actuació conjunta de la Guàrdia Civil i els Mossos “ajudarà a fer menys tensa la situació a la Font de la Pólvora i, en general, a Girona Est”.

L’alcalde de Girona ha explicat que, tot i la detenció de Granada, la Generalitat hauria de mantenir el dispositiu a la Font de la Pólvora. “La consellera Núria Parlon es va comprometre que no tornaríem a la situació anterior”. Salellas i Parlon es van reunir el dia 6 d’aquest mes al despatx d’alcaldia de l’Ajuntament de Girona. La consellera d’Interior també es va reunir amb altres responsables de l’equip de govern gironí.

Poques hores després de la visita de Parlon a Girona, dos furgons de la Brigada Mòbil dels Mossos van ser apedregats per part d’un centenar de persones mentre patrullaven per la Font de la Pólvora, cap a quarts de dues de la matinada. Més recentment, el dia 13, un operatiu dels Mossos al mateix barri va fer 45 inspeccions en habitatges i va detectar 32 casos de frau elèctric en cinc blocs del carrer Roure. Va ser una inspecció que va fer la companyia Endesa amb el suport de diverses unitats dels Mossos.

Reunió amb Illa

L’Ajuntament i la Generalitat treballen perquè a mitjà termini hi pugui haver canvis estructurals a la Font de la Pólvora per afavorir la convivència. Salellas va dir al juliol que una reforma urbanística estava en estudi i d’això en va parlar amb el president del govern, Salvador Illa, en la trobada que van mantenir al Palau de la Generalitat el passat dia 13. “D’això en vaig parlar específicament amb el president Illa, però avui això no toca”, ha comentat l’alcalde de Girona.

Dispositius als barris i més agents al carrer

Amb una roda de premsa a la sala Miquel Diumé, l’Ajuntament de Girona ha presentat aquest matí el treball dels dispositius policials, que s’ajusten a les demandes de les taules de seguretat dels barris, ha explicat la regidora de Seguretat i Convivència, Sílvia Aliu (Guanyem). Per exemple, s’han augmentat la presència dels agents de la Policia Municipal que fan rondes a peu a Mas Ramada, Santa Eugènia de Ter, Sant Narcís i la Font de la Pólvora, entre altres barris.

A Santa Eugènia, a més, hi ha rondes a peu al matí i a la tarda i també es té en compte el control de patinets i de sorolls en espais com ara la plaça del Barco i el parc Núria Terés. Aliu i l’alcalde Salellas han destacat que l’acord amb la plantilla de la Policia i la distribució de tasques afavoreixen que hi hagi més agents als carrers, que és una demanda estesa, han dit. Cada quinze dies fan controls en places de càrrega i descàrrega i de persones amb discapacitat conjuntament amb el Servei Català de Trànsit. Des de la setmana passada, hi ha més agents en els àmbits de més locals d’oci nocturn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia