Societat

Els estudiants de medicina, en contra de que es creïn noves facultats

Metges de Catalunya també hi veu una mesura “populista”

El Consell d’Estudiants de Medicina de Catalunya alerta que crear noves facultats i ampliar les places universitàries d’aquesta carrera no és la solució contra la manca de metges, perquè deteriorarà la formació dels futurs col·legiats, agreujarà la saturació de les universitats i perjudicarà l’assistència que reben els pacients.

Aquestes són les línies bàsiques d’un manifest que els aspirants a metges han fet públic amb el suport de cinc de les vuit facultats de l’especialitat que hi ha al país, el sindicat Metges de Catalunya i la plataforma Marea Blanca. Tots coincideixen que l’ampliació de places és una mesura “populista” i no estan d’acord amb l’obertura de noves facultats que, d’acord amb algunes especulacions, preparen la Universitat Politècnica de Catalunya, la Blanquerna-Universitat Ramon Llull i la Universitat Abat Oliba-CEU.

Els estudiants de medicina recorden que han de fer sis any de grau i quatre o cinc de MIR, de forma que els efectes d’aquesta mesura trigarien almenys una dècada a ser efectius.

“Aquests increments de places haurien d’estar supervisats per organismes oficials i agències de qualitat i això no ha estat així perquè l’augment va venir dictat des del ministeri de Sanitat. Es van donar els diners a les universitats però els estudiants no hem vist cap millora pel que fa a la nostra formació, només veiem que tenim més companys a les aules”, explica Jesús Marí, president del Consell d’Estudiants de Catalunya.

Per Marí la solució passa per fer un estudi de càrrega que determini si “realment” cal ampliar l’oferta a les universitats catalanes i promoure estratègies per retenir els estudiants un cop acaben la formació. Així mateix, ha apostat per invertir els recursos en millorar els equipaments universitaris, augmentar el cos docent acreditat, disminuir la ràtio d’estudiants per tutor i millorar les condicions laborals dels professionals. Els estudiants volen obrir un diàleg amb les administracions i no descarten mobilitzacions per fer sentir la seva veu.

Des de l’entorn sindical, el secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, titlla la creació de nous centres i l’increment de places de solucions “populistes” i aposta per millorar les condicions laborals i retributives perquè els 1.000 metges que cada any es graduen a Catalunya es quedin al territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia