Societat

Dos-cents inscrits a la 4a edició del Seminari Internacional d’Arxius de l’Esport

Coincidint amb el darrer dia de la Setmana Europea de l’Esport, el dilluns 30 de setembre tindrà lloc a Girona la quarta edició del Seminari Internacional dels Arxius de l’Esport (SIAE). Fins avui, hi ha un total de 221 persones inscrites, 63 presencialment i 158 en format de videoconferència. Entre els inscrits hi ha representats prop de 50 països d’arreu del món i tots els continents. L’objectiu, segons explica la Diputació de Girona, és conscienciar i sensibilitzar tots els actors del món de l’esport i les administracions públiques sobre la necessitat d’establir estratègies i polítiques efectives per fer possible la preservació, la conservació i l’accés dels documents produïts en l’exercici de les activitats esportives.

El seminari, coorganitzat per diverses institucions, té com a impulsor i referent la Secció d’Arxius de l’Esport del Consell Internacional d’Arxius), que enguany celebra el 20è aniversari de la seva constitució. Es presentaran tres ponències en aquesta jornada, com la de l’arxiver i historiador Didier Grange, que parlarà dels Arxius del Servei d’Esports de la vila de Ginebra (Suïssa); Brigitte Guigueno i Juliette Hayette del Servei Interministerial d’Arxius de França explicaran el projecte de la Gran col·lecta dels Arxius de l’Esport a França i Angela Teja, de la Societat Italiana de la Història de l’Esport i Centre Esportiu Italià, que parlarà de l’esport dins l’església catòlica. Així doncs, es tracta de tres ponències diverses sobre la recerca, preservació i difusió dels arxius esportius que donaran perspectives de com recuperar i fer accessibles els documents nascuts a redós de la pràctica esportiva.

Enguany s’ha prioritzat la presentació de casos pràctics i d’experiències relacionats amb els arxius de l’esport, un total de dotze seran presentats al llarg de la tarda de dimarts que parlen del tractament, conservació i difusió de diversos fons documentals relacionats amb l’esport: de clubs esportius, d’universitats, de televisió, d’educació, d’arxius regionals, d’olimpisme, etc. i posen en relleu l’interès social i històric d’aquesta documentació. Finalment, en ser any olímpic, el Consell Internacional d’Arxius ha organitzat per primera vegada els Jocs Arxivístics els premis dels quals seran atorgats durant l’acte de clausura del quart SIAE.

Els socis del comitè organitzador són la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Girona i l’Associació de professionals de l’Arxivística de Catalunya. Comptem amb la col·laboració del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona i Fundació la Caixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.