Societat

La inseguretat es manté com el primer problema dels barcelonins

La preocupació ha pujat cinc punts en només un any, fins al 27%

Un de cada quatre barcelonins considera que la inseguretat és el principal problema de la ciutat. En concret, amoïna un 27,7% dels ciutadans, és a dir cinc punts més que l’any passat i gairebé quinze més que deu anys enrere. Així ho apunta l’enquesta de serveis municipals que l’Ajuntament va fer entre el gener i l’abril.

L’accés a l’habitatge i la neteja són el segon i tercer problema de més magnitud a la ciutat, en preocupar el 12,3% i el 9,3% dels ciutadans, respectivament. L’estudi assenyala que gairebé la meitat dels barcelonins (un 47%) considera que la ciutat ha empitjorat l’últim any, mentre que només un 28% creu que ha millorat.

Segons apunta l’enquesta, el 80,4% de les persones entrevistades aprova la gestió municipal, que genera cinc dècimes més de satisfacció respecte a l’any passat i se situa en el 6,2.

La satisfacció va per barris

Pel que fa a l’estat dels barris, l’opinió està dividida. El 36% dels enquestats creu que el seu ha empitjorat durant el darrer any, mentre el 32% considera que ha millorat. Els barris amb més percepció de millora recent són Sant Andreu i Sant Martí, mentre que a Ciutat Vella i Sants-Montjuïc hi ha la percepció d’haver empitjorat. Els ciutadans més satisfets de viure al seu barri són els de Sarrià-Sant Gervasi, seguits dels de Les Corts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia