Societat

Societat

Vic tindrà una nova residència universitària el curs que ve

L’edifici, amb capacitat per a 350 persones i 250 habitacions, es construeix en uns terrenys darrere del Club Patí Vic

Vic tindrà una nova residència amb capacitat per a 350 estudiants universitaris el curs que ve. La RUVic 2 s’està construint des de l’estiu passat en uns terrenys darrera del Club Patí Vic. La previsió és construir-ne dues més a tocar en una altra fase. Segons un dels responsables del projecte, Joan Barceló, el projecte ha estat possible després de l’experiència de la RUVic, una residència que ells mateixos van obrir el curs 2015-2016. “Hi ha hagut molt bona resposta d’ocupació i reserves i, com que hi ha molta demanda de gent que vol venir a la ciutat, creiem que faltava més allotjament”, ha explicat a l’ACN. Des de la UVic-UCC també celebren la iniciativa. El centre cada any suma més estudiants, a raó d’un 10% de mitjana.

L’edifici comptarà amb sis plantes i un total de 200 habitacions. Segons detalla Barceló, les habitacions són individuals o dobles i, amb el preu, també s’inclouen altres serveis com ara bugaderia i espais comuns com la cuina, una sala d’estudis o de jocs. Les obres van a bon ritme per tant s’espera que l’obertura coincideixi amb els deu anys que fa que van obrir la RUVic, al carrer Miquel Llor. Basant-se en aquesta experiència, ara han decidit reproduir el model i aixecar tres edificis més que permetran arribar a les 450 habitacions entre els tres edificis.

Des de la UVic-UCC veuen amb molt bons ulls aquest projecte de residència. Apunten que és “molt necessari” perquè la universitat augmenta cada any el nombre d’estudiants -de l’ordre d’un 10% anual-. El gerent de la universitat, Marc Mussons, ha explicat a l’ACN que s’està fent una “pressió molt gran als pisos de la ciutat” i, per tant, una nova residència permetrà “esponjar l’oferta destinada als estudiants. El curs 2023-2024 la universitat tenia 12.700 estudiants de titulacions oficials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.