Societat

El programa ’Sempre Acompanyats’ atén a Girona 70 persones grans en situació de soledat

El programa pioner impulsat per la Fundació ”la Caixa” aborda la soledat de la gent gran per mitjà de la prevenció i la intervenció, col·laborant amb entitats i les administracions públiques. Amb un enfocament comunitari, impulsa un acompanyament personalitzat i activitats per enfortir les relacions socials i sensibilitzar sobre el fenomen de la soledat, que afecta prop de 3 milions de persones grans a tot l’Estat.

Segons l’últim estudi dut a terme pel programa Sempre Acompanyats, el 68,94 % de les persones que hi han participat perceben una millora del seu estat emocional. A Girona, al Barri Vell - Mercadal, Barri de Sant Narcís i Barri de Palau s’implementa a través de l’ajuntament, la Creu Roja, una quarantena d’entitats i més d’una desena de persones voluntàries.

El programa pioner impulsat per la Fundació ”la Caixa” aborda la soledat de la gent gran per mitjà de la prevenció i la intervenció, col·laborant amb entitats i les administracions públiques. Amb un enfocament comunitari, impulsa un acompanyament personalitzat i activitats per enfortir les relacions socials i sensibilitzar sobre el fenomen de la soledat, que afecta prop de 3 milions de persones grans a tot l’Estat. Segons l’últim estudi dut a terme pel programa Sempre Acompanyats, el 68,94 % de les persones que hi han participat perceben una millora del seu estat emocional. A Girona, al Barri Vell - Mercadal, Barri de Sant Narcís i Barri de Palau s’implementa a través de l’ajuntament, la Creu Roja, una quarantena d’entitats i més d’una desena de persones voluntàries.

El programa a Girona preveu expandir-se a la ciutat el 2024 amb el suport de professionals locals. Aquest any destaca la intervenció grupal de benestar emocional i hàbits saludables al Centre Cívic de Palau, amb la participació de 12 persones.

El programa Sempre Acompanyats s’ha consolidat en 10 anys de trajectòria com a projecte pioner tant en l’abordatge de la soledat com en el model d’intervenció. Fins ara, aquest 2024 ja ha atès de manera personalitzada a un total 2.203 persones grans a tot l’Estat, un 20 % més que en aquest mateix període de l’any passat. Tal com es desprèn de l’últim estudi dut a terme, el 68,94 % de les persones que hi han participat perceben una millora del seu estat emocional. Les millores es produeixen a partir dels sis mesos d’intervenció i continuen fins al final del programa. A més, les persones adquireixen una confiança més gran en si mateixes, aprenen a gestionar millor les situacions de soledat, milloren el seu estat d’ànim, incrementen la xarxa social i participen més en la comunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia