Societat

Societat

Unió de Pagesos reclama la millora de la gestió de la llengua blava

El sindicat demana “posar fil a l’agulla” a les propostes del nou conseller Ordeig sobre l’alimentació al país

Unió de Pagesos ha instat aquest divendres a l’administració a millorar la seva gestió contra la problemàtica de la llengua blava i altres malalties, després que durant l’estiu s’hagin detectat casos a diverses explotacions ramaderes del país. El responsable de sectors ramaders del sindicat, Jordi Armengol, ha lamentat les moltes dificultats en l’abastiment de vacunes. En aquesta línia, ha apuntat que “la vacunació completa de la cabanya bovina i ovina no es podrà acabar fins a finals d’any”. També ha alertat que falten vacunes contra altres serotips de la malaltia que avancen a Europa. Segons Armengol, com es tracta d’un sector “petit”, és l’administració qui te “l’obligació de comprar les vacunes i tenir-les disponibles per si és necessari la vacunació”.

D’altra banda, el responsable de polítiques de qualitat alimentàries, Antoni Borràs, ha demanat en el marc de la Fira de Sant Miquel de Lleida “posar fil a l’agulla” en les propostes relacionades amb l’alimentació al país que va anunciar recentment el conseller d’Agricultura, Òscar Ordeig. Apunten que el nou responsable té “molt bones intencions i molt bon plantejament” però que “ara cal concretar-ho”. En aquest sentit, com recullen les agències, ha explicat: “Si volem que el sector pugui proveir de menjar a la societat, necessitem tenir almenys la sobirania alimentària”. Un altra dels temes que s’ha tractat ha estat la sequera. En concret, el coordinador nacional, Joan Caball, ha demanat modificar el pla especial. “Som una activitat econòmica com qualsevol altra del país, però, a més a més, produïm aliments perquè la gent pugui menjar cada dia. Això no sé si passa per sobre d’altres activitats, però com a mínim no hauríem d’estar per sota”, ha apuntat. Ha lamentat que la fauna salvatge continuï produint “grans pèrdues” al sector i ha anunciat que tornaran com a sindicat a presentar una nova llei de caça sostenible.

En el mateix context, el responsable de Temporers i Energies d’UP, Jaume Pedrós, ha volgut deixar clar que de les 300 inspeccions de treball que s’han fet enguany el sector “ni un 1% ha acabat en denúncia”. Per aquest motiu, ha defensat que “els pagesos d’aquí fem bé les coses”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia