Societat

Societat

Denuncien l’incompliment dels compromisos al Baix Besòs

La Coordinadora Veïnal, que representa Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac, demanen accions als barris i anuncien mobilitzacions

“Les alcaldies han trencat el pacte de 2022”, ha afirmat el presidenta de la FAVB, Camilo Ramos denunciant que els ajuntaments metropolitans incompleixen els compromisos adquirits amb el territori. La queixa de la Coordinadora Veïnal del Besòs arriba gairebé dos anys després que alcaldes i alcaldesses de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac signessin un compromís d’acció conjunta als barris del Baix Besòs. Els veïns se senten oblidats i reclamen aquestes accions i inversions, en matèries com ara l’habitatge les infraestructures o el medi ambient, es duguin a terme. També han anunciat una “gran mobilització” al febrer per reivindicar-se.

En una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona, els representants veïnals han denunciat que la paràlisi viscuda en els darrers dos anys i s’han queixat de la manca de contacte amb els ajuntaments i el Consorci del Besòs. En aquesta línia, lamenten el “menysteniment” de les administracions i la manca de voluntat política “real” per a la participació veïnal. Per a la coordinadora, per exemple, no s’ha produït resposta de l’administració pel que fa infrahabitatge, en concret, al Pla del Besòs i la Serra de Mena. A més, tampoc s’ha actuat davant les fuites d’aigua de Badalona i Santa Coloma. Els veïns asseguren, però, que continuaran “picant pedra”. Segons Ramos, “no entenen o no han sabut aprofitar la voluntat del moviment veïnal per a treballar junts”. Davant de tot això, han anunciat que al febrer preveu una gran mobilització veïnal per reivindicar-se, amb el focus posat en l’habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia