Societat

Les facultats de Dret i Ciències es blinden contra els ultres del Feyenoord

Les Facultats de Dret i Ciències de la Universitat de Girona, situades al costat de l’estadi de Montilivi, veuran alterades les seves rutines aquest dimecres amb motiu del partit de la lliga de campions entre el Girona i el Feyenoord. A causa de l’historial problemàtic d’un sector de l’afició de l’equip holandès, especialment del sector ultra Het Legionen (La Legió), els degans de les dues facultats han pres diverses decisions per poder garantir la seguretat de la comunitat educativa. A més, tots els bars del campus de Montilivi quedaran tancats a partir de les 3 de la tarda.

El degà de la Facultat de Dret, Albert Ruda-González, recomana en una carta als professors que, en la mesura del possible, s’ajornin les activitats d’avaluació presencial o es facin de forma telemàtica, especialment a la tarda. També recomana que les classes es facin en línia i que no es vagi a les instal·lacions del campus de Montilivi si no és “absolutament necessari”. “Si no queda més remei que venir, no aparqueu al pàrquing del campus, sinó com més lluny millor”, assegura en la missiva. L’edifici, a més, estarà tancat i la consergeria, junt amb el vigilant, només deixarà entrar les persones que consideri per evitar el possible accés de “hooligans i similars”. Per últim, el degà demana als professors que avisin a consergeria si detecten cap “activitat estranya”. “Ens sap greu que un partit de futbol hagi de pertorbar l’activitat a la facultat, però la manca d’informació que estem patint els deganats ens porta a demanar-vos que extremeu les precaucions”, informa el degà.

La degana de la Facultat de Ciències, Mònica Iglesias, també recomana que les “sessions de teoria” de dimecres a la tarda no siguin presencials. “No ens agrada que el futbol condicioni les activitats del centre però per altra banda també prioritzem la seguretat i el benestar de la nostra comunitat”, explica Iglesias. La degana demana als professors que s’avisi al més aviat possible als alumnes si decideixen fer les classes en línia.

El partit de la lliga de campions contra el Feyenoord ha fet que l’Ajuntament de Girona activi un pla de seguretat especial per evitar els aldarulls de l’afició ultra de l’equip holandès. Entre d’altres, inclou el tancament hermètic de l’entorn de l’estadi i el reforç de la presència policial al centre de la ciutat. A més, diversos establiments de restauració propers a Montilivi romandran tancats i s’acordonarà la zona boscosa al voltant de l’estadi per evitar que els seguidors del Feyenoord sense entrada s’instal·lin per veure el partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia