Societat

política

El govern amplia la plantilla de Mossos amb 400 noves places

Vol revisar el sostre de 22.006 efectius el 2030 que figuren a l’acord de finançament signat amb l’estat

El consell executiu ha aprovat aquest dimarts l’increment de 400 noves places de Mossos d’Esquadra que, sumades a les 900 de la darrera convocatòria feta a principis de setembre, suposaran 1.300 policies. En aquest sentit, el Departament d’Interior i Seguretat Pública s’ha marcat com a objectiu revisar el sostre de 22.006 efectius per al 2030 que es va fixar l’any 2021 a la Junta de Seguretat de Catalunya i que figura al conveni per garantir el finançament signat amb l’estat. Una xifra que actualitza i adequa les futures necessitats operatives i l’augment de la població previst per als pròxims anys.Es volen estudiar altres opcions per assegurar que, efectivament, la plantilla que finalment es consideri adequada i es decideixi corregeixi els dèficits estructurals i que, al mateix temps, serveix per millorar i reforçar la capacitat i el nivell de servei del cos i, amb això, la seguretat publica en Catalunya, almenys a mitjà termini.

Segons el govern, aquesta ampliació d’agents dona resposta a les actuals necessitats en matèria de seguretat, una de les prioritats del govern que fa dues setmanes ja va anunciar mesures per fer front a la multireincidència o a la tinença d’armes blanques. A més, el govern recorda que els riscos als quals s’enfronta la societat i la Policia de la Generalitat l’any 2024 poc tenen a veure amb les previsions basades en els típics indicadors de referència que fins ara s’han utilitzat per calcular plantilles d’efectius policials. A conseqüència d’això, s’ha anat arrossegant un dèficit estructural d’efectius que limita les possibilitats de donar la millor resposta possible a les necessitats de seguretat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia