Societat

Col·lectius

Jornada reivindicativa de la gent gran a la plaça de Sant Jaume

Joan Manuel Serrat, protagonista involuntari de l’acte reivindicatiu

Desenes de persones s’han reunit avui a la plaça de Sant Jaume de Barcelona convocats per la crida unitària que reivindica els drets de la gent gran. Avui se celebra el dia internacional del col·lectiu i, per primera vegada, la jornada reivindicativa ha tingut una component unitària, amb els sindicats CCOO i UGT fent costat a la Federació de gent gran, FATEC, entre altres.

L’acte ha consistit en el parlament de quatre representants de les organitzacions convocants i la lectura d’un manifest amb els punts que es reivindiquen per part de la periodista Rosa Maria Calaf. El sindicat UGT ha distribuït unes samarretes blanques amb el lema de la diada, Per un envelliment digne.

El col·lectiu reivindica que se’l posi en valor i que no es tracti la gent gran com una nosa que cal aparcar. També es fa bandera de la necessitat d’enfortir els programes d’assistència per garantir les necessitats del col·lectiu.

Al mateix temps que es desenvolupava l’acte reivindicatiu, davant de la Generalitat hi havia una concentració de treballadors de serveis socials d’empreses concertades, molts dels quals treballen amb vells, que demanaven millorar les seves condicions laborals.

A l’acte de la gent gran hi ha hagut una representació important de la classe política, amb molta presència de regidors de Barcelona, però l’estrella del dia ha estat la presència, per sorpresa, de Joan Manuel Serrat assegut entre el públic, com un més del col·lectiu de la gent gran. La presència del cantant del Poble-sec, que aquest desembre farà 81 anys, ha generat molta expectació entre el col·lectiu.

D’altra banda, Coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Grans, la plataforma de la gent gran de Manresa s’ha concentrat aquest migdia a la plaça Major per reclamar la construcció de la residència pública del Xup, informa ACN. L’Ajuntament va anunciar-la l’any 2019, però 5 anys després encara no s’ha fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia