Societat

societat

El govern tanca el desplegament dels Barnahus amb un nou espai al Prat de Llobregat

En el que portem d’any s’han atès 1.715 casos de violència sexual a infants i adolescents

Amb l’obertura de la 14a Barnahus al Prat de Llobregat, es tanca el desplegament arreu del territori d’aquest tipus d’equipament d’atenció integral d’infants i adolescents que hagin patit violències sexuals. La consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo, i el conseller de Justícia, Ramon Espadaler, acompanyats de l’alcalde, Lluís Mijoler, han inaugurat aquest dimecres el nou centre que donarà servei a la comarca del Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat. El govern va iniciar el projecte a Tarragona l’any 2020 amb una prova pilot. Fins el 31 d’agost d’aquest any, el recurs ha atès 974 menors, el que ha acosenguit multiplicar per 4 la detecció de casos respecte d’altres territoris. De fet, en el que portem d’any, els fins ara 13 centres Barnahus van atendre 1.715 casos de violència sexual a infants i adolescents. Els dos que més casos van atendre van ser els de Barcelona amb 295; seguits del de Terrassa, amb 210; el de Girona amb 198; i els de Lleida i Tarragona amb 187 i 186 casos atesos respectivament. La llista de casos atesos la completen Granollers (140), Manresa (113), Badalona (108), Mataró (115), Tortosa (64), Vilanova i la Geltrú (67) i la Seu d’Urgell (32).

Segons la consellera, l’obertura dels centres ha estat “un model d’èxit” per oferir la millor protecció als infants i adolescents. A l’espai, que també està pensat per atendre les famílies de les víctimes, hi ha professionals que treballen en diferents àmbits. El conseller Espadaler, ha destacat “l’esforç er dotar aquests equips especialitzats de 43 nous professionals que puguin fer front a l’important augment de casos que comencem a veure d’ençà de la posada en marxa de les unitats integrades”. La consellera ha recordat que aquest tipus de violència està molt més extensa del que sembla i que per això és necessari posar-hi tots els recursos per pal·liar-ne els efectes. El Barnahus està dissenyat per oferir una atenció integral “amable”, lluny de la fredor de comissaries i hospitals. Disposa, a més, d’un circuït tancat de televisió per gravar el testimoni de l’infant que permet crear una prova preconstituïda evitant que hagi de declarar presencialment en un judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia